-
Allerlaatste keer ‘Viennoiserie zonder grenzen’ door Guido Devillé
Met het einde van het schooljaar in zicht, zwaaien we niet enkel de schoolbanken uit maar ook de gepassioneerde opleider Guido Devillé.
Lees meer over Allerlaatste keer ‘Viennoiserie zonder grenzen’ door Guido Devillé -
Adviesbudget onthaal: een vlotte start voor elke nieuwkomer
Met de communie- en lentefeesten in aantocht, zijn extra werkkrachten vaak meer dan welkom in de bakkerij. Alleen is het niet altijd evident om juiste kandidaten aan te trekken. Bovendien zetten heel wat studenten hun eerste stappen in de werkwereld onder de vorm van een stage. Dankzij ons adviesbudget onthaal hoef jij je hier niet langer zorgen om te maken!
Lees meer over Adviesbudget onthaal: een vlotte start voor elke nieuwkomer -
Maak van veiligheid een prioriteit in jouw bakkerij. Volg onze gratis opleiding
Een veilige werkomgeving is niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook een belangrijk signaal naar je medewerkers: hun welzijn telt. Als werkgever draag je de verantwoordelijkheid om risico’s te beperken en een gezonde werkomgeving te garanderen. Om je op weg te helpen organiseren we bij Alimento een gratis opleiding over veiligheid en preventie in de bakkerij. Schrijf je snel in!
Lees meer over Maak van veiligheid een prioriteit in jouw bakkerij. Volg onze gratis opleiding -
Opleiding room, hybrids & plantbased: een onvergetelijke ervaring!
Wat krijg je als je nieuwsgierige bakkers en leerkrachten samenbrengt rond room, plantaardig en alles daartussen? Een leerrijke én smaakvolle Alimento opleiding, gegeven door professional Bruno Van Vaerenbergh. Tijdens de sessie Room, Hybrids & Plantbased doken de deelnemers in de nieuwste innovaties en toepassingen binnen deze snel evoluerende markt. Theorie en praktijk kwamen samen in een dynamische setting vol kennisdeling en culinaire inspiratie.
Lees meer over Opleiding room, hybrids & plantbased: een onvergetelijke ervaring! -
Creatief aan de slag met chocolade en paasgebak
We kijken met veel voldoening terug op een heel leerzame en smakelijke opleiding over chocolade sierstukken en gebak met als thema Pasen. Vier dagen lang was het Bakkersatelier in Berchem het toneel van creativiteit onder leiding van lesgever en toppatissier Dorian Zonca.
Lees meer over Creatief aan de slag met chocolade en paasgebak -
Valentijn is op komst
De feestdagen liggen nog maar net achter ons, en veel bakkers zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor valentijn en Pasen.
Lees meer over Valentijn is op komst -
Toekomstige voedingstechnologen aan de slag in ons bakkersatelier
Onze bakkersadviseur Jan Vanderghote gaf de studenten voedingstechnologie van Thomas More Geel een onvergetelijke workshop in ons bakkersatelier in Berchem. Enthousiast gingen zij aan de slag met deeg kneden, parelsuiker ontdekken en het werken met unieke chocoladesoorten.
Lees meer over Toekomstige voedingstechnologen aan de slag in ons bakkersatelier -
Bereid je voor op de feestdagen met onze top opleidingen
Met de aantocht van de feestdagen breekt er een spannende tijd aan voor bakkers. Sinterklaas en Kerstmis zijn niet alleen topdagen in de verkoop, maar ook hét moment om onze creativiteit te tonen en ons te onderscheiden binnen de industrie.
Lees meer over Bereid je voor op de feestdagen met onze top opleidingen -
Terugblik op onze succesvolle opleiding Masterclass Bakkerij
In oktober mochten we maar liefst 240 deelnemers verwelkomen gedurende vier dagen tijdens onze opleiding Masterclass Bakkerij. De deelnemers gingen naar huis met praktische tips van niemand minder dan lesgever Aurelien Le Mouillour!
Lees meer over Terugblik op onze succesvolle opleiding Masterclass Bakkerij -
Innovatie en duurzaamheid: ontdek de opleidingen voor 2024-2025
Het is alweer september en dat betekent dat we het opleidingsaanbod van 2024-2025 met jullie kunnen delen. Dit jaar hebben we heel wat nieuwe opleidingen in het verschiet, met een sterk accent op innovatie en duurzaamheid. Ontdek ze allemaal op onze website.
Lees meer over Innovatie en duurzaamheid: ontdek de opleidingen voor 2024-2025 -
Gratis een expert in personeelszaken aan je zijde
Je bakkerij groeit en je wil wat meer structuur brengen in je personeelsbeleid? Met het project competentiechecks kan je een aantal zaken heel concreet laten uitwerken.
Lees meer over Gratis een expert in personeelszaken aan je zijde -
Leerkrachten bakkerij leren alles over desem en mout
Vijf dagen lang ondergedompeld worden in de wondere wereld van desems en mouten. Dat was de formule voor de studiereis van dit jaar. Begin deze zomer trok een groep leerkrachten bakkerij samen met Alimento richting Duitsland. Op het menu? Boeiende infosessies, mooie ontdekkingen en heerlijke creaties van verschillende broden.
Lees meer over Leerkrachten bakkerij leren alles over desem en mout -
Drukke opleidingsmaanden bij Alimento
Alimento heeft enkele bruisende opleidingsmaanden voor bakkers en leerkrachten achter de rug! Met trots kunnen we zeggen dat we meer dan 40 deelnemers mochten verwelkomen tijdens vier van onze boeiende trainingen.
Lees meer over Drukke opleidingsmaanden bij Alimento -
Hulp nodig bij rekruteren? Maak kennis met de Rekruteringsscan!
Bakkers die een nieuwe werkkracht nodig hebben, beginnen maar best op tijd aan hun jaarlijkse lenteschoonmaak. En dat is belangrijker dan je denkt, want wist je dat bakkerijen die in orde zijn met alle voorschriften zich profileren als goede werkgevers?
Lees meer over Hulp nodig bij rekruteren? Maak kennis met de Rekruteringsscan! -
Klaar voor de paasperiode? Ontdek onze opleidingen over chocolade en meer!
Chocolatiers en bakkers stomen zich stilaan klaar voor de aanstaande paasperiode. Paasbroden en gebakjes passeren de revue. Maar vooral: héél véél chocolade eieren. Leer de perfecte chocolade maken tijdens één van onze vele opleidingen.
Lees meer over Klaar voor de paasperiode? Ontdek onze opleidingen over chocolade en meer! -
Grote opkomst voor demo ‘Lange fijne gebakjes en cakes’
Vier dagen lang ontdekten meer dan 200 bakkers, leerlingen en leerkrachten de verfijnde technieken en afwerkingen voor lang en fijn gebak in ons Bakkersatelier. De (toekomstige) bakkers kregen les van niemand minder dan toppatissier Dorian Zonca.
Lees meer over Grote opkomst voor demo ‘Lange fijne gebakjes en cakes’ -
De kracht van Instagram
Facebook, Instagram en TikTok zijn krachtige tools om een groot publiek mee te bereiken. Alleen weet niet iedereen hoe je die op een succesvolle manier moet inzetten. Daarom organiseerde Alimento een opleiding voor bakkers over hoe je sociale media gebruikt als marketingtool.
Lees meer over De kracht van Instagram -
Duaal leren: een nieuwe vorm van rekruteren
Duaal leren krijgt steeds meer aandacht op de arbeidsmarkt. En daar zit een logische verklaring achter: je investeert niet alleen in de toekomst van een jongere, maar ook in die van je bakkerij.
Lees meer over Duaal leren: een nieuwe vorm van rekruteren -
Bijscholing voor iedereen: bakkers, werknemers én jongeren!
Bij Alimento dragen we de bakkerijsector een warm hart toe. We zorgen ervoor dat iedereen in onze sector zich kan bijscholen: bakkers, werknemers en zeker ook de jongeren die nog aan de start staan van hun carrière.
Lees meer over Bijscholing voor iedereen: bakkers, werknemers én jongeren! -
Veiligheid op de werkvloer is voor iedereen van belang
Veiligheid op de werkplaats is een belangrijk onderwerp en we weten dat de FOD Arbeid op dit ogenblik de bakkerijsector onder de loep neemt. Je kan je dus verwachten aan controles op de werkvloer om na te gaan hoe het met de arbeidsveiligheid gesteld is.
Lees meer over Veiligheid op de werkvloer is voor iedereen van belang -
Arbeidsveiligheid is ieders zaak!
Minder risico op de werkvloer met de OiRA-tool
Lees meer over Arbeidsveiligheid is ieders zaak! -
Het Bakkersatelier: een splinternieuwe opleidingsruimte
Een ontmoetingsplaats voor de bakker en zijn personeel, voor leerkrachten en leerlingen.
Lees meer over Het Bakkersatelier: een splinternieuwe opleidingsruimte -
Gouden medaille voor Belgische bakkersploeg in Taiwan
België behaalt de eerste plaats in de “Best of Mondial du Pain 2016” in Taiwan. Dankzij een zeer lange en grondige voorbereiding heeft het Belgisch team dit schitterend resultaat neer gezet.
Lees meer over Gouden medaille voor Belgische bakkersploeg in Taiwan -
Archief nieuwsbrieven
Lees meer over Archief nieuwsbrieven