• Stelsel van Werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT)

  Het stelsel van Werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) is beter bekend onder de naam van zijn voorganger: "brugpensioen". Het biedt oudere werknemers de kans om hun beroepsloopbaan vervroegd stop te zetten.

 • Tussenkomsten syndicale vorming arbeiders

  De arbeider die deelneemt aan een syndicale vorming ontvangt zijn normale loon voor deze dagen via de werkgever. De werkgever kan een aanvraag indienen voor terugbetaling van deze loonkost bij het Sociaal Fonds.

 • Syndicale premie: info voor bedrijven

  Het Sociaal Fonds beheert de bedragen van de syndicale premies die via de vakbonden worden uitbetaald aan de gesyndiceerde werknemers van de voedingssector.

 • Een tussenkomst voor kinderopvang

  Werknemers in de voedingssector met jonge kinderen hebben recht op een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Voor kinderen tot maximaal drie jaar wordt er 2 euro per kind en per dag betaald (maximaal 115 euro per kwartaal).

 • Aanvullende vergoeding bij tijdskrediet arbeiders bakkerij (+55 jaar)

  De arbeider in je bakkerij kan vanaf 55 jaar halftijds werken door tijdskrediet aan te vragen. Bij het Sociaal Fonds kan hij eveneens een aanvullende vergoeding aanvragen. Voordat je arbeider halftijds begint te werken moet hij de aanvraag (samen met jou als werkgever) invullen en indienen bij het Sociaal Fonds.

Blijf op de hoogte

Bakkers

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven