-
Beter Onthaal
Verbeter of installeer een onthaalbeleid in je bedrijf.
-
Vermijd bloemstof, voorkom bakkersastma
Bakkersastma is een veel voorkomende beroepsziekte en wordt veroorzaakt door het inademen van bloemstof. Door enkele tips en aanpassingen in je atelier kan je het inademen van bloemstof sterk inperken. Lees de tips in onze brochure.
-
Broodfouten - cursus
Om de kwaliteit van een brood te verbeteren hebben we mogelijke technische fouten tijdens het productieproces samengevat: fouten tijdens de bereiding, de verwerking, het bakken en het bewaren. Bestel je cursusboekje of download de Powerpoint-presentatie.
-
Video: wat heb ik nu aan de hand?! Handhygiëne
Een gebrekkige handhygiëne kan de oorzaak zijn van voedselvergiftiging of infecties. Tijdens de bereiding of verwerking van voedsel kunnen ziekteverwekkende micro-organismen via de handen in het voedsel terechtkomen.
-
Handleiding voor de (banket)bakker
Handleidingen voor bakkers en voor banketbakkers met achtergrondinformatie over grondstoffen, bereidingen, bakprocessen, voedselveiligheid,... Daarnaast worden nieuwe recepten en creatieve ideeën voorgesteld.
-
Video: hoe worden hamburgerbroodjes gemaakt?
-
Ondernemen voor (banket)bakker - handleiding
Een leidraad voor leerlingen om hen te leren hoe ze een onderneming kunnen starten en goed laten functioneren. Thema’s als wetgeving, investeringsplan, bedrijfsorganisatie, milieu en hygiëne, personeelsbeleid,…. komen hier uitgebreid aan bod.
-
Over Eten: TV-voedingsprogramma op Eén
In de reeks Over Eten proberen 2 reporters, Danira Boukhriss Terkessidis en Kobe Ilsen, antwoorden te bieden op actuele voedingsvragen. Het programma wil mensen aanzetten tot bewuste en evenwichtige keuzes op hun bord en in hun glas. Er komen interessante en vaak verrassende verhalen over voeding aan bod, die stof tot discussie kunnen zijn.
-
Onthaalbrochure voor bakkers
Informeer nieuwe werknemers, stagiairs en leerlingen met een onthaalbrochure. Alimento biedt je een voorbeeldbrochure aan, die je zelf kan aanpassen op maat van je bakkerij.
-
Forma-Eco
Een cd-rom waarmee je operatoren kan informeren en sensibiliseren over milieuregels.
Paginatie
- Pagina 1
- Volgende pagina