-
Didactische video’s bakkerij
Via een YouTube kanaal biedt Alimento heel wat didactische video’s over bakkerijtechnieken. Handig voor tijdens praktijklessen op school of om een bepaalde techniek te verbeteren in je bakkerij.
-
Vermijd bloemstof, voorkom bakkersastma
Bakkersastma is een veel voorkomende beroepsziekte en wordt veroorzaakt door het inademen van bloemstof. Door enkele tips en aanpassingen in je atelier kan je het inademen van bloemstof sterk inperken. Lees de tips in onze brochure.
-
Onthaalbrochure voor bakkers
Informeer nieuwe werknemers, stagiairs en leerlingen met een onthaalbrochure. Alimento biedt je een voorbeeldbrochure aan, die je zelf kan aanpassen op maat van je bakkerij.
-
Forma-Eco
Een cd-rom waarmee je operatoren kan informeren en sensibiliseren over milieuregels.
-
Video: wat heb ik nu aan de hand?! Handhygiëne
Een gebrekkige handhygiëne kan de oorzaak zijn van voedselvergiftiging of infecties. Tijdens de bereiding of verwerking van voedsel kunnen ziekteverwekkende micro-organismen via de handen in het voedsel terechtkomen.
-
Beter Onthaal
Verbeter of installeer een onthaalbeleid in je bedrijf.
-
Ondernemen voor (banket)bakker - handleiding
Een leidraad voor leerlingen om hen te leren hoe ze een onderneming kunnen starten en goed laten functioneren. Thema’s als wetgeving, investeringsplan, bedrijfsorganisatie, milieu en hygiëne, personeelsbeleid,…. komen hier uitgebreid aan bod.
-
Video: hoe worden hamburgerbroodjes gemaakt?
-
Fiches: Duaal leren - Chocolatier
Achtergrondinformatie van chocolade
-
Handleiding voor de (banket)bakker
Handleidingen voor bakkers en voor banketbakkers met achtergrondinformatie over grondstoffen, bereidingen, bakprocessen, voedselveiligheid,... Daarnaast worden nieuwe recepten en creatieve ideeën voorgesteld.
Paginatie
- Pagina 1
- Volgende pagina