• Stelsel van Werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT)

  Het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) is beter bekend onder de naam van zijn voorganger: "brugpensioen". Het biedt oudere werknemers de kans om hun beroepsloopbaan vervroegd stop te zetten.

 • Syndicale premie: info voor bedrijven

  Het Sociaal Fonds beheert de bedragen van de syndicale premies die via de vakbonden worden uitbetaald aan de gesyndiceerde werknemers van de voedingssector.

 • MyAlimento - online loket

  Alimento en Synersec hebben samen een online loket gecreëerd voor de voedingsbedrijven. Bedrijven en vakbonden kunnen langs dit beveiligde kanaal informatie uitwisselen met het opleidingsfonds en het sociaal fonds. Hoe werkt dit?

 • Tussenkomsten voor syndicale vorming: oude procedure

  Een werknemer die deelneemt aan een syndicale vorming ontvangt zijn normale loon voor deze dagen indien de opleiding plaatsvindt tijdens de normale werkuren. De werkgever kan een aanvraag indienen voor terugbetaling van de lonen bij het sociaal fonds.

 • Tussenkomsten voor syndicale vorming

  Een werknemer die tijdens de werkuren deelneemt aan een syndicale vorming ontvangt zijn normale loon. De werkgever kan de lonen laten terugbetalen door het sociaal fonds.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven