-
Sectorpresentatie: ontdek de voedingssector!
Werken in de lekkerste sector, we raden het iedereen aan. Maar hoe ziet werken in de voedingsindustrie er nu écht uit?
-
Over Eten: TV-voedingsprogramma op Eén
In de reeks Over Eten proberen 2 reporters, Danira Boukhriss Terkessidis en Kobe Ilsen, antwoorden te bieden op actuele voedingsvragen. Het programma wil mensen aanzetten tot bewuste en evenwichtige keuzes op hun bord en in hun glas. Er komen interessante en vaak verrassende verhalen over voeding aan bod, die stof tot discussie kunnen zijn.
-
S(t)imulerend kiezen
Interactieve quiz: test je kennis over de industrie
-
Video: hoe worden hamburgerbroodjes gemaakt?
-
Portaalsites rond STEM
-
Etenschappen – integrale opdrachten over voedingstechnologie
Volledig uitgewerkt didactisch materiaal rond vier voedingsthema’s (chocolade, bier, kaas en brood).
-
Broodfouten - cursus
Om de kwaliteit van een brood te verbeteren hebben we mogelijke technische fouten tijdens het productieproces samengevat: fouten tijdens de bereiding, de verwerking, het bakken en het bewaren. Bestel je cursusboekje of download de Powerpoint-presentatie.
-
Video: automatisering in de voedingsindustrie
De voedingsindustrie is sterk geautomatiseerd. In dit filmpje komen enkele technologische hoogstandjes aan bod.
-
Handleiding voor de (banket)bakker
Handleidingen voor bakkers en voor banketbakkers met achtergrondinformatie over grondstoffen, bereidingen, bakprocessen, voedselveiligheid,... Daarnaast worden nieuwe recepten en creatieve ideeën voorgesteld.
-
Brood en gezondheid
Brood smaakt niet alleen heerlijk, het is ook veelzijdig én makkelijk. Er is dagvers en voorverpakt brood. Of kies voor brood dat je thuis kunt afbakken, zodat je het lekker warm kunt eten. Voor ieder wat wils.
En brood is bovenal gezond! Het is namelijk een bron van koolhydraten, vezels, vitamines en mineralen. Amper één op de vijf Belgen haalt de aanbevolen hoeveelheid brood! Mede daardoor nemen veel mensen ook te weinig koolhydraten op.
Paginatie
- Pagina 1
- Volgende pagina