-
Didactische video’s bakkerij
Via een YouTube kanaal biedt Alimento heel wat didactische video’s over bakkerijtechnieken. Handig voor tijdens praktijklessen op school of om een bepaalde techniek te verbeteren in je bakkerij.
-
Bachelorproef Elise Willems over Voeding en STEM
-
Het Beroepenhuis
Jongeren van 11 tot 14 jaar ontdekken in Het Beroepenhuis een waaier aan beroepen (± 50!) en krijgen er een beter zicht op hun talenten. Vooral de technische en praktisch uitvoerende beroepen staan in de kijker.
-
Voedselverspilling
Het pakket omvat twaalf lessen gelinkt aan het thema voedselverspilling en kan gebruikt worden als voedingswetenschappelijk lessenpakket in de lessen natuurwetenschappen of als vakoverschrijdend STEM-project.
-
S(t)imulerend kiezen
Interactieve quiz: test je kennis over de industrie
-
Wetenschappelijke proeven & experimenten (met voedingsproducten)
-
Ondernemen voor (banket)bakker - handleiding
Een leidraad voor leerlingen om hen te leren hoe ze een onderneming kunnen starten en goed laten functioneren. Thema’s als wetgeving, investeringsplan, bedrijfsorganisatie, milieu en hygiëne, personeelsbeleid,…. komen hier uitgebreid aan bod.
-
Video: wat heb ik nu aan de hand?! Handhygiëne
Een gebrekkige handhygiëne kan de oorzaak zijn van voedselvergiftiging of infecties. Tijdens de bereiding of verwerking van voedsel kunnen ziekteverwekkende micro-organismen via de handen in het voedsel terechtkomen.
-
Over Eten: TV-voedingsprogramma op Eén
In de reeks Over Eten proberen 2 reporters, Danira Boukhriss Terkessidis en Kobe Ilsen, antwoorden te bieden op actuele voedingsvragen. Het programma wil mensen aanzetten tot bewuste en evenwichtige keuzes op hun bord en in hun glas. Er komen interessante en vaak verrassende verhalen over voeding aan bod, die stof tot discussie kunnen zijn.
-
Bioplastics – Zelf festivalbandjes maken
Ook benieuwd wat bioplastics zijn en hoe je ze zelf kan maken?
Paginatie
- Pagina 1
- Volgende pagina