-
Didactische video’s bakkerij
Via een YouTube kanaal biedt Alimento heel wat didactische video’s over bakkerijtechnieken. Handig voor tijdens praktijklessen op school of om een bepaalde techniek te verbeteren in je bakkerij.
-
Handleiding voor de (banket)bakker
Handleidingen voor bakkers en voor banketbakkers met achtergrondinformatie over grondstoffen, bereidingen, bakprocessen, voedselveiligheid,... Daarnaast worden nieuwe recepten en creatieve ideeën voorgesteld.
-
Video: hoe worden hamburgerbroodjes gemaakt?
-
Etenschappen – integrale opdrachten over voedingstechnologie
Volledig uitgewerkt didactisch materiaal rond vier voedingsthema’s (chocolade, bier, kaas en brood).
-
STEM-academies
STEM op school of in je vrije tijd
-
Broodfouten - cursus
Om de kwaliteit van een brood te verbeteren hebben we mogelijke technische fouten tijdens het productieproces samengevat: fouten tijdens de bereiding, de verwerking, het bakken en het bewaren. Bestel je cursusboekje of download de Powerpoint-presentatie.
-
Video: automatisering in de voedingsindustrie
De voedingsindustrie is sterk geautomatiseerd. In dit filmpje komen enkele technologische hoogstandjes aan bod.
-
Vermijd bloemstof, voorkom bakkersastma
Bakkersastma is een veel voorkomende beroepsziekte en wordt veroorzaakt door het inademen van bloemstof. Door enkele tips en aanpassingen in je atelier kan je het inademen van bloemstof sterk inperken. Lees de tips in onze brochure.
-
Brood en gezondheid
Brood smaakt niet alleen heerlijk, het is ook veelzijdig én makkelijk. Er is dagvers en voorverpakt brood. Of kies voor brood dat je thuis kunt afbakken, zodat je het lekker warm kunt eten. Voor ieder wat wils.
En brood is bovenal gezond! Het is namelijk een bron van koolhydraten, vezels, vitamines en mineralen. Amper één op de vijf Belgen haalt de aanbevolen hoeveelheid brood! Mede daardoor nemen veel mensen ook te weinig koolhydraten op. -
Navormingsaanbod rond STEM & Voeding
We laten je graag kennismaken met het navormingsaanbod van diverse hogeronderwijsinstellingen en andere organisaties.
Sommige navormingen zijn rechtstreeks gerelateerd aan voedingstechnologie, andere eerder aan techniek en technologie.
Paginatie
- Pagina 1
- Volgende pagina