Doelstelling
Lesmateriaal om het belang van wetenschappen en techniek in onze voeding te benadrukken.
Doelgroep
Jongeren van de tweede en derde graad SO en leerkrachten
Toolformaat
Een volledige instructiekit (lesinhouden met voorbereiding en instructie) rond vier voedingsthema’s voor leerkrachten tweede en derde graad.
Beschrijving
Als leerkracht kan je voor vier voedingsthema’s (kaas, bier, chocolade en brood) de volledig uitgewerkte lespakketten gebruiken. Zowel voorbereiding, benodigdheden, instructiekaarten als evaluatieformulieren werden uitgewerkt.
Partners
Het materiaal is opgemaakt door studenten uit de opleiding Bachelor in het onderwijs (secundair onderwijs - voeding-verzorging aan de Artevelde hogeschool) in samenwerking met de projectmedewerkers 'Etenschappen' (HOWest en HOGent).
Hoe verkrijgen?
Download hieronder de onderdelen van de lespakketten per thema.
Chocolade
Chocoladequiz
Integrale opdracht chocolade
Bier
- Voorblad
- Lerarenformat
- Planning
- Deelopdracht 1
- Deelopdracht 2
- Deelopdracht 3
- Deelopdracht 4
- Deelopdracht 5
- Deelopdracht 6
- Deelopdracht 7
- Deelopdracht 8
- Enkele foto's uit de brouwerij
- Recept tiramisu met frambozenbier
- Vragen educatief spel integrale opdracht bier
Kaas
Brood