• Welke verplichtingen en rechten op vlak van opleiding omvat de sector-CAO?

  • Het sectoraal opleidingsplan in de praktijk

   Een goede inschatting van de opleidingsnoden en -vereisten is een vereiste van elk opleidingsplan. Dankzij deze oefening leren de juiste personen de voor hen belangrijke competenties. Door een opleidingsbalans bij te houden, zie je niets over het hoofd.

 • Welke verplichtingen rond werkbaar werk omvat de sector-cao?

  • Werkbaar werk: Alimento biedt inspiratie

   Iedereen heeft de mond vol van werkbaar werk. Maar wat moeten we daaronder verstaan? Tegen eind maart moeten we hierover zelf een bedrijfscao afsluiten. Alimento besloot daarom op zoek te gaan naar succesvolle praktijkvoorbeelden. Het resultaat van dit onderzoek vind je in ons boek Werkbaar werk – Inspiratie voor voedingsbedrijven. Bedrijven die een cao Werkbaar werk willen afsluiten, kunnen hierin de nodige ideeën opdoen.

  • Werkbaar werk: Alimento biedt ondersteuning via het loopbaanfonds

   Het sectorakkoord werkbaar werk verplicht de bedrijven om concrete acties te ondernemen. De lijst met potentiële verbeterpunten lijkt vaak eindeloos. Hoe begin je daaraan? Gelukkig beschikt Alimento over heel wat tools en een adviesbudget voor elke onderneming.

  • Werkbaar werk: case study met Brouwerij Lupulus

   Brouwerij Lupulus is een familiebedrijf dat door Pierre Gobron en zijn twee zonen wordt geleid. Deze onderneming in volle expansie telt vandaag bijna dertig werknemers. Door de sterke groei moest de werkorganisatie geprofessionaliseerd worden. Ontdek de oplossingen die Alimento en zijn adviseurs het bedrijf bood.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven