• Het opleidingsaanbod

  Zoek in het ruime aanbod opleidingen van Alimento en onze partners. Je kan ook rechtstreeks aankloppen bij een erkende opleider om een geschikte opleiding te vinden.

  • Het opleidingsaanbod

   In voedingsbedrijven vind je de meest uiteenlopende beroepen. Het opleidingsaanbod van Alimento is daarop afgestemd. Voor elke specialisatie vind je interessante opleidingen.

 • Een opleidingsplan zet je op de goede weg

  Werknemers uit de voedingssector hebben recht op een bepaald aantal opleidingsuren per jaar. Een opleidingsplan helpt je deze opleidingsuren zo goed mogelijk in te zetten. Zo ben je er zeker van dat iedereen de juiste opleidingen volgt.

  • Het sectoraal opleidingsplan in de praktijk

   Een goede inschatting van de opleidingsnoden en -vereisten is een vereiste van elk opleidingsplan. Dankzij deze oefening leren de juiste personen de voor hen belangrijke competenties. Door een opleidingsbalans bij te houden, zie je niets over het hoofd.

 • Financiële steun

  Heel wat opleidingen zijn gratis en voor andere geldt vaak een verminderd tarief. Maar daarnaast bestaan er nog heel wat andere steunmaatregelen waar je gebruik van kan maken.

  • Financiële steun voor opleidingen

   Je bedrijf moet de opleidingsinspanningen niet helemaal alleen dragen. Dankzij de steun van Alimento en het Loopbaanfonds zijn heel wat opleidingen gratis.

 • Ingroeibanen: extra opleidingsbudget van 2500 euro

  Heb je een werknemer jonger dan 26 in dienst of wil je één aanwerven? Dan voorziet Alimento een extra opleidingsbudget van maximum 2500 euro tijdens de eerste 12 maanden van tewerkstelling, met een arbeidscontract in paritair comité 118 of 220.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven