• Personeelsbeleid

  Hoe een bedrijf met haar personeel omgaat, bepaalt in sterke mate de productiviteit en het welzijn van de werknemers. Wil je gedreven en tevreden werknemers? Investeer dan in een professioneel HR-beleid op maat van je bedrijf.

 • Arbeidsorganisatie

  De manier waarop het werk georganiseerd wordt, heeft niet alleen een impact op de resultaten, maar ook op het welbevinden en de betrokkenheid van de medewerkers.

 • Externe Diensten voor Preventie en Bescherming op het werk

  Als werkgever in België ben je verplicht om goed te zorgen voor je werknemers en aan preventie te doen. Hiervoor kan je beroep doen op een Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk (IDPBW) en op een Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk (EDPBW).

 • Welzijn en gezondheid

  Wie gelukkig is op het werk, voelt zich doorgaans betrokken en gemotiveerd. Dit biedt op lange termijn voordelen voor werkgever én werknemer. Het is dus zeker de moeite waard om aandacht te besteden aan een goed welzijnsbeleid.

 • Diversiteit

  De werkvloer in de voedingsindustrie is erg divers: mannen en vrouwen, jongeren en ouderen, lager, technisch en hoger geschoolden, Nederlandstaligen en anderstaligen...

  Diversiteit vergt dikwijls een specifieke aanpak. Voor welke ondersteuning kan je terecht bij Alimento?

 • Digitalisering

  Alimento ondersteunt voedingsbedrijven die nieuwe technologie willen introduceren voor zaken als opleiding, arbeidsorganisatie, ergonomie. Met een goede voorbereiding zorg je ervoor dat je medewerkers de investering mee tot een succes maken.

 • KMO-scan: evenwichtige groei dankzij een betere organisatie

  KMO’s die groeien kunnen last hebben van groeipijnen. Hoe krijg ik iedereen mee in de groeispurt? Wie doet wat? Welke stappen kan ik zetten op vlak van personeelsbeleid en arbeidsorganisatie om orde te brengen in de chaos die er nu soms is?

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven