-
Efficiënt organiseren en kwaliteitsvolle jobs
Steeds meer voedingsbedrijven stellen hun arbeidsorganisatie in vraag: hoe kunnen we betere resultaten behalen en sneller inspelen op veranderingen en eisen van klanten? Door slimmer te organiseren en meer verantwoordelijkheden te geven aan medewerkers is dit mogelijk. Met een belangrijk neveneffect: meer goesting.
-
Werkdruk evenwichtig verdelen
Hoe zit het met de werkdruk in jouw bedrijf? Zijn er klachten, algemeen of van werknemers in bepaalde functies? Welke oplossingen zijn er nodig? Ligt de oorzaak bij de arbeidsorganisatie, het werkritme of zijn er nog andere oorzaken?
-
Scan eerstelijnsleidinggevenden
Supervisors, meestergasten, teamleiders… zijn nogal eens de supermannen binnen het bedrijf die regelmatig onder druk komen te staan. Ondertussen moeten ze hun medewerkers bijstaan.
-
Mogelijkheden voor aangepast werk
Bepaalde arbeidsomstandigheden zijn belastend: werken in ploegen, werken in koude/warmte, heffen en tillen, herhalende bewegingen, piekmomenten met hoge werkdruk tot gevolg … Niet iedereen kan dit een loopbaan lang aan. Wil je medewerkers toch aan boord houden, eventueel met aangepast werk? Onderzoek de mogelijkheden.
-
Thuiswerken en deconnecteren
Thuiswerken is voor bepaalde medewerkers een goede oplossing. Maar hoe organiseer je telewerken het best in jouw bedrijf? Welke afspraken maak je? En hoe zorg je dat al te ijverige medewerkers afschakelen en burn-out voorkomen?