• Motivatie

  Als jobs gevarieerder (en dus interessanter) worden, stijgt de motivatie. En ook verantwoordelijkheid geeft meer goesting. Medewerkers, die goed opgeleid zijn in de nieuwe verantwoordelijkheden, voelen zich nauwer betrokken bij de te behalen resultaten. Je kan hiermee ook stress verminderen omdat werknemers problemen zelf kunnen aanpakken.

  De arbeidsorganisatie bepaalt met andere woorden mee de kwaliteit van de jobs, maar onderschat ook niet de arbeidsomstandigheden. In de voedingsindustrie zijn die specifiek, en in bepaalde gevallen kunnen ze belastend zijn: werken in ploegen, werken in koude/warmte, heffen en tillen, herhalende bewegingen, piekmomenten met hoge werkdruk tot gevolg …

 • Een betere arbeidsorganisatie?

  Onze adviseurs kunnen met jou de noodzaak en opportuniteiten van een andere arbeidsorganisatie bepalen. Om het draagvlak voor andere aanpak bij het volledige management te vergroten, bieden we een workshop met de specialist Workitects aan.

  Je kan ook inspiratie opdoen met deze praktische tools of je kan er zelf mee aan de slag kan gaan. Neem ook eens een kijkje op Langer werken met goesting voor tips, tools en getuigenissen.

  • Waarom opteren voor BLITS: Begeleid Leren In Teams?

   BLITS staat voor Begeleid Leren In TeamS. De focus ligt op de overdracht van kennis die aanwezig is bij de eigen medewerkers. Geen klassieke opleiding dus, waarvan het rendement vaak laag blijft. Wel leerteams waarin de deelnemers samen een probleem op de werkvloer aanpakken.

  • Organisatiescan

   Via een organisatiescan kijken we welke verbeteringen in uw organisatie mogelijk zijn, om betere resultaten te behalen en sneller in te spelen op veranderingen en eisen van klanten.

 • Betere arbeidsomstandigheden?

  Het identificeren van de problemen is een eerste stap. De ergonomiescan geeft je een concreet zicht op ergonomische problemen en mogelijke oplossingen. Je kan ook kiezen voor een welzijns- en gezondheidsscan. Deze scans kunnen ook specifieke problematieken aanpakken, zoals hoe je ploegenarbeid zo gezond mogelijk organiseert.

  • Onderzoek het welzijn en de gezondheid binnen jouw bedrijf

   Werknemers die goed in hun vel zitten, zijn productiever en minder vaak afwezig. Een gedegen beleid rond welzijn en gezondheid is dus van vitaal belang voor je bedrijf. Alimento heeft daarom enkele scans uitgewerkt die welzijn en gezondheid binnen jouw bedrijf stimuleren.

  • De ergonomiescan

   Maak op één dag een structurele analyse van de werkposten in de productieafdeling, meer bepaald de interactie tussen mens en machine, en voorkom zo heel wat lichamelijk leed. Een gecertificeerde partner voert de ergonomiescan uit in jouw bedrijf.

 • Adviseurs

  Onze adviseurs kunnen jou in contact brengen met andere bedrijven die met gelijkaardige problematieken te maken hebben en hiervoor oplossingen vonden.

  • Netwerk voor ervaringsuitwisseling

   Heb je vaak het gevoel dat je er als HR verantwoordelijke alleen voor staat? Zou je graag ervaring delen en informatie uitwisselen met HR collega's van andere voedingsbedrijven in jouw regio? Krijg je graag input op een informele manier in een vertrouwelijke context? Dan is het HR netwerk iets voor jou!

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven