Waarom kan een HR netwerk ook voor jou interessant zijn?

Marika Maton, HR coordinator bij Libeert (Komen-Waasten)

In een KMO ben je vaak de enige persoon die verantwoordelijk is voor HR. Na enkele jaren is er risico op “navelstaren”.  In de kleine vertrouwelijke omgeving van een HR-netwerk is het mogelijk om je beleid af te toesten met HR-collega’s uit de regio. Doordat we in een voedingsnetwerk zitten en dit ingedeeld is volgens regio delen we vaak dezelfde problematiek aangaande personeel en dergelijke. Er wordt ondertussen ook heel vaak binnen het kleine netwerk gemaild of gebeld om info uit te wisselen.  Er worden vaak policy’s, gevolgde cursussen, ... gedeeld en dit steeds met respect voor de confidentialiteit. Het netwerk is sterk door het geven en nemen.

Nadine Vanderstraeten, HRM bij FrieslandCampina (Bornem)

Het HR platform is een leuke combinatie tussen het vergaren van nuttige informatie en het uitbouwen van een HR netwerk binnen de sector. De ervaringsuitwisseling geeft een bredere kijk op heel concrete topics waar je dagelijks mee bezig bent. Omdat je de andere deelnemers goed leert kennen in deze informele context, neem je ook makkelijker eens de telefoon om vertrouwelijke info door te praten. Dit platform creëert dus een win-win voor iedereen.

Bart Lannoo, Training & Development Manager bij Marine Harvest (Brugge):

HR doe je niet van achter een bureau, dit doe je door kennis te delen. Dit is dan ook de kern van het HR platform van Alimento: HR-professionals die bij elkaar komen om hun expertise, ervaringen en ideeën aan elkaar vertellen. Het verruimt jouw horizon, wat in een snel veranderende wereld uitermate leerrijk is.  Heel wat do’s en don’ts nam ik mee naar mijn eigen bedrijf – daar worden ikzelf en mijn werkgever alleen maar beter van.

Armel Moonens, zaakvoerder van Fresh for you (Vlezenbeek):

Als zaakvoerder sta je vaak alleen met je personeelsbeleid en heb je daarnaast zoveel andere zaken te regelen dat het niet evident is om dit grondig uit te bouwen. Het grootste voordeel van het HR platform van Alimento zit in de efficiëntie. Iedereen mag op voorhand agendapunten voorleggen waardoor de deelnemers zich kunnen voorbereiden en de sessies zeer gericht zijn. Bovendien verlies je weinig tijd aangezien het HR platform overdag georganiseerd wordt en slechts enkele uren van de werkdag in beslag neemt. Ervaringsuitwisseling met collega’s die dagelijks met dezelfde HR thema’s bezig zijn biedt mij nuttige inzichten waar ik concreet mee aan de slag kan. Dit platform is to the point en het is ook nog  fun , gesmaakte ingrediënten dus.

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven