• Van personeelsbeleid tot loopbaanbeleid

  Een goed personeelsbeleid vertaalt zich in een loopbaanbeleid voor de werknemers. Vorming, training en opleiding gaan hand in hand met het opvolgen en evalueren van de prestaties en competenties van je medewerkers. De functieclassificaties zijn daarvoor een uitstekend referentiekader.

  Maar de weg naar een uitgebalanceerd beleid vergt kennis en ervaring. Als je door het bos de bomen niet meer ziet is de HR scan het aangewezen instrument om tekortkomingen aan het licht te brengen.

  • HR scan

   Met de HR scan verbeter je het HR-beleid in uw onderneming. We zoomen in op thema's zoals personeelsplanning, onthaal en opleiding. We bespreken ze met het management en met een aantal werknemers uit diverse functies.

  • Loopbaanbeleid

   Door in te zetten op een loopbaanbeleid krijg je de juiste medewerkers op de juiste plek krijgen en loods je jouw medewerkers door veranderingen.

  • Vorming, training en opleiding

   Naast de organisatie en tussenkomsten voor opleidingen, ondersteunt Alimento ook het opleidingsbeleid in jouw organisatie. Opgeleide werknemers zijn immers gemotiveerder en productiever.

  • Opvolgen en evalueren

   Een goed opvolgingssysteem is onontbeerlijk en bestaat in de eerste plaats uit dialoog tussen werknemers en hun leidinggevenden. Feedback geven, luisteren, vragen stellen én bepaalde informatie registreren als waardevolle input voor opvolging...

  • Functieclassificaties

   Voor de arbeiders en bedienden uit de voedingsindustrie bestaan er gedetailleerde functieclassificaties.

 • Rekruteren en onthaal van nieuwe medewerkers

  De juiste mensen aantrekken, inwerken en bijhouden is niet altijd vanzelfsprekend. De rekruteringscan kan helpen om de juiste kandidaten te vinden, te overtuigen en binnen het bedrijf te houden.

  • Aanwerving en onthaal

   Als bedrijf is het belangrijk dat je de juiste mensen aantrekt. Omdat de ideale medewerker vaak moeilijk te vinden is, kan je best verschillende kanalen aanspreken bij je rekrutering.

  • De rekruteringsscan: wie zoekt die vindt?

   Veel bedrijven zitten met de handen in het haar als het aankomt op het zoeken – en vinden – van nieuwe medewerkers. De rekruteringscan van Alimento kan je daarbij helpen.

  • Onthaalbeleid

   Wie de geschikte werknemer gevonden heeft, ziet deze niet graag vroegtijdig vertrekken. Maak daarom werk van je onthaalbeleid.

 • Ontslag en herstructuring

  Werknemers die ontslagen worden hebben recht op een specifiek opleidingsbudget. Voor collectieve ontslagen krijgt het bedrijf hulp voor de oprichting van een tewerkstellingscel.

  • Ontslag en herstructurering

   Alimento biedt ondersteunende diensten aan voor alle werknemers die op het moment van ontslag werken in de voedingsindustrie. Zo heeft een ontslagen werknemer bijvoorbeeld recht op een opleidingsbudget voor bijscholing.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven