Niet alleen bevat de sector CAO een aantal verplichtingen over opleiding. Het is bewezen dat opgeleide werknemers gemotiveerder en productiever zijn. Als bedrijf ga je best gestructureerd om met vorming, training en opleiding om tijd en geld efficiënt te besteden.

Naast de organisatie en tussenkomsten voor opleidingen, ondersteunt Alimento ook het opleidingsbeleid in jouw organisatie.

Op welke manier breng je de opleidingsnoden best in kaart? Hoe stel je een goed opleidingsplan op? Wat met werkinstructies en interne opleidingen op de werkvloer? Met deze en zoveel meer vragen kunnen we je helpen.

Hoe?

  • Je kan bij onze collega’s terecht voor info en advies over het opstellen van je opleidingsplan, maar ook over financiële middelen ter ondersteuning van vorming in jouw organisatie, zoals vb de KMO-portefeuille, ESF, ...
  • Een externe consultant met expertise in VTO kan je ondersteunen bij de uitwerking van werkinstructies, een handboek werkplekleren, didactisch materiaal, een goed opleidingsplan, enz ... Je kan hiervoor beroep doen op het adviesbudget van Alimento.
  • We stellen een aantal praktische tools ter beschikking waar je zelf mee aan de slag kan gaan. Ga na of je aan de slag wenst te gaan met de competentiemonitor, leeftijdsscan, competent in de voeding of de opleidingsbalans – sociale balans. Daarnaast bieden de specifiekere tools rond voedselveiligheid en kwaliteit ongetwijfeld een meerwaarde voor jouw bedrijf: ontdek Moviemento, leertips voedselveiligheid!
  • Daarnaast staan onze adviseurs steeds ter beschikking voor het verstrekken van opleidingsadvies. Vragen zoals “Kan ons probleem wel verholpen worden met opleiding? Wat kost dat? Waar vind ik een goede opleider ...?” worden samen bekeken en beantwoord.

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven