De juiste medewerker op de juist plaats zorgt niet alleen voor meer motivatie en tevredenheid, maar levert ook verhoogde betrokkenheid en betere resultaten op. Het is daarom belangrijk om je medewerkers goed te kennen. Wat zijn hun talenten en interesses? Op welk vlak kunnen ze de beste toegevoegde waarde bieden voor uw bedrijf en kan de organisatie ervoor zorgen dat ze zich goed voelen op het werk?

Een goed opvolgingssysteem is onontbeerlijk en bestaat in de eerste plaats uit dialoog tussen werknemers en hun leidinggevenden. Feedback geven, luisteren, vragen stellen én bepaalde informatie registreren als waardevolle input voor opvolging ...

Hoe kan je hiertoe komen?

  • Onze adviseurs staan tot jouw dienst om je informatie te verschaffen bij vragen zoals “Hoe kunnen leidinggevenden een goed functioneringsgesprek leren voeren?”. We denken samen na over nuttige stappen en eventuele financiële steunmaatregelen.  
  • Een ruim opleidingsaanbod, waarbij de thema’s opvolgen en evalueren van medewerkers niet ontbreken.
  • Zo kan een externe consultant met de juiste expertise jou helpen bij de uitwerking van een degelijk functionerings- en evaluatiebeleid. Je kan hiervoor beroep doen op adviesbudget van Alimento.
  • We stellen eveneens een aantal praktische tools ter beschikking waar je zelf mee aan de slag kan gaan. Zo bieden de leeftijdspiramide en competentiemonitor de mogelijkheden om competenties van je medewerkers goed in kaart te brengen. Wens je meer te leren over competentiemanagement? Check dan zeker competentindevoeding.be.

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven