Naast gangbare aanwerving via uitzendkantoren bestaan er ook andere mogelijkheden zoals instroomprojecten (VDAB), IBO en OAO. Zo verhoog je de kans dat kandidaten vlot de weg vinden naar jouw bedrijf.

Daarnaast is de website www.foodatwork.be voor de voedingsindustrie hèt trefpunt voor werkgevers en potentiële medewerkers. Kandidaten vinden er alle vacatures binnen de sector, via de VDAB, Le Forem en Actiris. Staat jouw vacature daar nog niet bij? Die is hier eenvoudig toe te voegen.

Wie de geschikte werknemer gevonden heeft, ziet deze niet graag vroegtijdig vertrekken. Maak daarom werk van je onthaalbeleid. Wie zich welkom voelt is gemotiveerd en betrokken bij zijn nieuwe werkgever. Een goed opleidingsprogramma verkort bovendien de inwerkingstijd van de nieuwe werknemer, wat het ganse team ten goede komt.

Wat kunnen we doen om jouw aanwervingsbeleid te verbeteren?

  • Onze adviseurs staan tot jouw dienst om je informatie en advies te verschaffen. Er wordt samen nagedacht over nuttige stappen en eventuele financiële steunmaatregelen die ingezet kunnen worden.  
  • Via een rekruteringsscan kan je je aanwervingsbeleid tegen het licht laten houden, en krijg je tips voor verbetering.
  • Een externe consultant kan je ondersteunen bij de uitwerking van duidelijke functieprofielen, die je kan gebruiken voor je vacatures. Als je moeite hebt om de juiste mensen te vinden, kan een externe consultant jou ook helpen om instapfuncties te maken, waarin je mensen dan zelf verder opleidt naar de gewenste functie. Je kan hiervoor beroep doen op het adviesbudget van Alimento.
  • We stellen eveneens een aantal praktische tools ter beschikking waar je zelf mee aan de slag kan gaan: ontdek wat de werfreserve tool en Beter onthaal voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven