Doelstelling

Een eenvormige beschrijving van zowel de technologie als de praktijk die in de opleiding bakkerij-banketbakkerij kan gebruikt worden.

De creativiteit van de leerkracht blijft een troef, daarom zijn enkel basisrecepten en producten die beschreven staan. Door losse bladen kan de leerkracht een eigen inbreng doen. Ook de leerling heeft de gelegenheid om het boek aan te vullen met eigen recepten.

Doelgroep

Leerkrachten, leerlingen, werknemers bakker-banketbakker en werkgevers.

Beschrijving

Alimento heeft in samenwerking met leerkrachten uit (banket)bakkerijopleidingen in Vlaanderen handleidingen voor bakkers en voor banketbakkers opgesteld. De boeken geven achtergrondinformatie over grondstoffen, bereidingen, bakprocessen, voedselveiligheid,... Daarnaast worden nieuwe recepten en creatieve ideeën voorgesteld, geïllustreerd met vele foto's.

De speciale docentenuitgave is licht gelijmd zodat ze losbladig kan gebruikt worden (handig voor het klasseren van eigen bevindingen en nota's).

Handleiding voor de bakker - ISBN 978-90-78715-73-3

Handleiding voor de banketbakker - ISBN 978-90-78715-72-6

Contacteer voor meer info

Screenshot

Terug naar boven