Zoek een opleiding

Meer
23 opleidingen gevonden

Sorteer

bekijk alle opleidingen

Bakkerijtechnologie

(2)
Brood- en banketbakkerij
Een cursus voor bevlogen vakmensen. Een goede bakker weet niet alleen hoe je een lekker brood maakt, maar ook waarom een bepaalde combinatie van ingrediënten en handelingen tot een smakelijk resultaat leidt.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Chocolade maken van boon tot reep

(1)
Brood- en banketbakkerij
Tijdens deze opleiding laten we de deelnemers kennismaken met het chocoladeproductieproces aan de hand van stap voor stap uitleg en concrete recepten.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Creatief met granen en zaden economisch verantwoord eigen broden creëren en effectief produceren

(1)
Brood- en banketbakkerij
In deze opleiding gaan we vanuit 3 basisdegen economisch verantwoord een aantal broden samenstellen en ze op een economisch verantwoorde manier verwerken.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

De wet van het etiket

(1)
Brood- en banketbakkerij
Deze opleiding leidt tot duidelijke antwoorden mbt de etiketteringswetgeving voor de detailhandelaar: wat & wanneer wel (of niet) etiketteren, allergenen (mondeling of schriftelijk), voedingswaarde berekenen én correct weergeven op een etiket.
Opleidingscentra
bekijk alle opleidingen

Demo Viennoiserie Zonder Grenzen

(4)
Brood- en banketbakkerij
Gerezen bladerdeeg heeft de laatste jaren een sterke evolutie gekend. Niet alleen het assortiment maar ook sommige basistechnieken zijn sterk gewijzigd. Guido Devillé zorgt voor een samenvatting van de verschillende opleidingen die hieromtrent zijn gegeven door Alimento in de laatste jaren.
Opleidingscentra
bekijk alle opleidingen

E-nummers in de voeding

(2)
Brood- en banketbakkerij
Inzicht in additieven die tijdens het productieproces bewust aan voedingsmiddelen worden toegevoegd om verschillende redenen. Wat zijn de redenen en welke mogelijkheden en/of eventueel keuzes zijn er dan?
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Gekoelde degen

(1)
Brood- en banketbakkerij
Gekoelde degen zorgt voor zeer flexibel werken en je kan je energiekosten beperken. Daags voordien degen draaien en verwerken om 24 tot 48u later af te bakken. Lange rijs, optimale smaak en korst, flexibel werken, wanneer jij of je klant het wenst.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Implementeren OIRA Tool Bakkerij (Antwerpen)

(1)
Brood- en banketbakkerij
We leren de OIRA tool gebruiken om de veiligheid en preventie in de bakkerij in kaart te brengen.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Implementeren OIRA Tool Bakkerij (regio Gent)

(1)
Brood- en banketbakkerij
We leren de OIRA tool gebruiken om de veiligheid en preventie in de bakkerij in kaart te brengen.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Inleiding tot de chocoladeproductie voor operatoren

(1)
Brood- en banketbakkerij
Verwerven van basiskennis rond de grondstoffen en het fabricageproces van chocolade waarbij praktisch inzicht centraal staat.
Opleidingscentra
bekijk alle opleidingen

Lange fijne gebakjes en een assortiment cakes

(4)
Brood- en banketbakkerij
In deze demo zal Dorian Zonca ons een aantal fijne lange gebakjes demonstreren. Hij zal gebruik maken van nieuwe technieken en unieke smaak combinaties. Daarnaast worden een aantal cakes gemaakt.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Marsepein als meerwaarde

(1)
Brood- en banketbakkerij
Sophie deed 23 jaar ervaring op bij patisserie Debaere in Brussel onder de vleugels van chef Thierry Wynant. Nu werkt ze al 3 jaar bij bakkerij Verleysen waar ik ze instaat voor de marsepeinfiguren, decoraties op het gebak en de verjaardagstaarten.
Opleidingscentra
Terug naar boven