30 opleidingen gevonden
Sorteer
Allergenen - STEM
(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Deze cursus heeft tot doel een inzicht te verwerven over allergenen en het voeren van een degelijk allergenenbeleid, conform de Europese en nationale wetgeving.
Opleidingscentra
Bacteriën in levensmiddelen onder de loep (opleiding levensmiddelenmicrobiologie - STEM)
(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Een praktijkgerichte cursus voorzien van de nodige theoretische achtergrondkennis m.b.t levensmiddelenmicrobiologie.
Opleidingscentra
BASIS HACCP : basisvoorwaardenprogamma's grondig verkennen
(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Op zoek naar meer info mbt de basisvoorwaardenprogramma’s: reiniging, beheer koude keten, persoonlijke hygiëne, allergenenbeheer, afvalbeheer, traceerbaarheid, …: alle BVP’s komen aan bod in deze opleiding en worden verduidelijkt via praktische tips.
Opleidingscentra
Chocolade maken van boon tot reep
(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Tijdens deze opleiding laten we de deelnemers kennismaken met het chocoladeproductieproces aan de hand van stap voor stap uitleg en concrete recepten.
Opleidingscentra
Creatief met granen en zaden economisch verantwoord eigen broden creëren en effectief produceren
(1)
Opleidingen voor leerkrachten
In deze opleiding gaan we vanuit 3 basisdegen economisch verantwoord een aantal broden samenstellen en ze op een economisch verantwoorde manier verwerken.
Opleidingscentra
De wet van het etiket
(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Deze opleiding leidt tot duidelijke antwoorden mbt de etiketteringswetgeving voor de detailhandelaar: wat & wanneer wel (of niet) etiketteren, allergenen (mondeling of schriftelijk), voedingswaarde berekenen én correct weergeven op een etiket.
Opleidingscentra
Demo Viennoiserie Zonder Grenzen
(4)
Opleidingen voor leerkrachten
Gerezen bladerdeeg heeft de laatste jaren een sterke evolutie gekend. Niet alleen het assortiment maar ook sommige basistechnieken zijn sterk gewijzigd. Guido Devillé zorgt voor een samenvatting van de verschillende opleidingen die hieromtrent zijn gegeven door Alimento in de laatste jaren.
Opleidingscentra
E-nummers in de voeding
(3)
Opleidingen voor leerkrachten
Inzicht in additieven die tijdens het productieproces bewust aan voedingsmiddelen worden toegevoegd om verschillende redenen. Wat zijn de redenen en welke mogelijkheden en/of eventueel keuzes zijn er dan?
Opleidingscentra
Functionele eigenschappen en voedingsbelang van koolhydraten, eiwitten en vetten in onze voeding
(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Opleidingscentra
Gefermenteerde voedingsmiddelen – STEM
(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Wat is fermenteren nu eigenlijk en wat zijn de mogelijke voor- en nadelen ervan? Zijn gefermenteerde producten gezonder of net niet? En wat heb je nodig om met fermentatie aan de slag te gaan?
Opleidingscentra
Het HACCP stappenplan en de basisvoorwaarden: didactische aanpak voor leerlingen
(1)
Opleidingen voor leerkrachten
In deze training worden de hygiënische basisvoorwaarden én HACCP uitgediept. Volgende komt aan bod: wat zijn CCP’s, hoe toepassen in een lesomgeving, hoe controleren,…? Didactische tips én voorbeelden zitten vervat in deze training: een aanrader!
Opleidingscentra
Hoe bereidt een school zich voor op een FAVV-inspectie?
(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Deze cursus heeft tot doel scholen voor te bereiden op succesvolle FAVV inspecties.
Opleidingscentra