Zoek een opleiding

Meer
31 opleidingen gevonden.
bekijk opleiding

AfSTEMmen op FOOD (suikervrije cake)

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Hogeschool VIVES reikt tools en handvaten aan om suikerarme cake te ontwikkelen en te onderzoeken.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

BASIS HACCP: basisvoorwaardenprogramma’s grondig verkennen

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Op zoek naar meer info mbt de basisvoorwaardenprogramma’s: reiniging, beheer koude keten, persoonlijke hygiëne, allergenenbeheer, afvalbeheer, traceerbaarheid, …: alle BVP’s komen aan bod in deze opleiding en worden verduidelijkt via praktische tips.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Bindmiddelen in onze voeding

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Waarom loopt de afdekgelei van mijn ananas taartje af of schift mijn kiwishake? Wat is kuzu of besan?
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Chocolade maken van boon tot reep

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Chocolade maken: van boon tot reep

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
In deze opleiding leren we chocolade maken startende van gefermenteerde en gedroogde cacaobonen. We gebruiken de kennis en methodes van de Maya’s om vervolgens praktisch aan de slag te gaan met professionele labo machines om een kwaliteits reep te maken.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Circulaire economie

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
In 2015 werd door de Europese Commissie het circulaire economie pakket goedgekeurd waaronder ook een actieplan om de overgang naar een circulaire economie in Europa te versnellen.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

De actuele voedingsdriehoek (lange versie)

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Gezond eten: wat is dat nu precies? En hoe zit het met bewegen? In de media verschijnen zoveel tegenstrijdige berichten. Daarom werd alle huidige kennis over gezonde voeding en beweging gebundeld in de nieuwste voedingsdriehoek en bewegingsdriehoek (° 2017).
Opleidingscentra
bekijk opleiding

De allergenen in een vernieuwd wettelijk kader: hoe implementeren op onze school

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Met publicatie van de wijziging aan Verordening EU 852/2004, werd de verplichte invoering, onderbouwing en implementatie van een allergenenbeleid een feit.
Opleidingscentra
bekijk alle opleidingen

De wet van het etiket

(2)
Opleidingen voor leerkrachten
Deze opleiding leidt tot duidelijke antwoorden mbt de etiketteringswetgeving voor de detailhandelaar: wat & wanneer wel (of niet) etiketteren, allergenen (mondeling of schriftelijk), voedingswaarde berekenen én correct weergeven op een etiket
Opleidingscentra
bekijk opleiding

E-nummers in de voeding

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Inzicht in additieve stoffen die tijdens het productieproces bewust aan voedingsmiddelen worden toegevoegd om verschillende redenen. Wat zijn de redenen en welke mogelijkheden, eventueel keuzes zijn er dan.
Opleidingscentra
Terug naar boven