Zoek een opleiding

29 opleidingen gevonden.
bekijk opleiding

Actieve & intelligente verpakkingen

(1)
Voedingstechnologie
Introductie in verpakkingsmaterialen en -systemen; verder bekijken we ook de definitie en wetgeving van actieve en intelligente verpakkingen.
Opleidingen voor o.a.

assistent kwaliteitsverantwoordelijke
kwaliteitsverantwoordelijke
laborant
milieuverantwoordelijke
ploegbaas
processoperator
productiemedewerker
productieoperator
verantwoordelijke productie
verantwoordelijke R&D
verpakkingsoperator
Opleidingscentra
PACK 4 FOOD VZW
bekijk opleiding

Basiscursus zuiveltechnologie voor arbeiders (BCZ)

(1)
Voedingstechnologie
De verschillende processtappen die melk ondergaat voordat een zuivelproduct bij de consument terechtkomt. Speciale aandacht gaat naar hygiëne en kwaliteitszorg in de zuivelindustrie en de nutritionele eigenschappen van zuivel.
Opleidingscentra
Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie - BCZ
bekijk opleiding

Bioplastics als verpakking

(1)
Voedingstechnologie
Introductie in verpakkingsmaterialen en -systemen, en definitie van bioplastics. Ook composteerbaarheid, afvalverwerkingsopties en huidige toepassingen van bioplastics als verpakkingsmateriaal komen in deze opleiding aan bod.
Opleidingen voor o.a.

assistent kwaliteitsverantwoordelijke
kwaliteitsverantwoordelijke
laborant
milieuverantwoordelijke
ploegbaas
processoperator
productiemedewerker
productieoperator
verantwoordelijke productie
verantwoordelijke R&D
verpakkingsoperator
Opleidingscentra
PACK 4 FOOD VZW
bekijk opleiding

Destillatie - Basis

(1)
Voedingstechnologie
Beter inzicht verwerven in het destillatieproces om zo het proces veilig, efficiënt en kostenbewust te leren beheren.
Opleidingen voor o.a.

bereider van grondstoffen
ploegbaas
processoperator
productiemedewerker
productieoperator
verantwoordelijke productie
verpakkingsoperator
Opleidingscentra
ACTA
bekijk opleiding

Destillatie - gevorderden

(1)
Voedingstechnologie
Dieper inzicht verwerven in het destillatieproces om zo het proces veilig, efficiënt en kostenbewust te beheren, doelgericht te kunnen reageren op storingen en doordachte bijdragen te leveren bij optimalisatieprojecten.
Opleidingen voor o.a.

assistent kwaliteitsverantwoordelijke
laborant
ploegbaas
processoperator
productieoperator
verantwoordelijke productie
verantwoordelijke R&D
Opleidingscentra
ACTA
bekijk opleiding

Goed gelijmd, goed verpakt

(1)
Voedingstechnologie
Beter inzicht in lijmen bij het verpakken van voedingswaren. Definitie en terminologie, lijmen als alternatief voor andere verbindingstechnieken, fysische principes, belasting, afschuiving, afpel- en splijtweerstand, kwaliteitscontrole en problemen.
Opleidingscentra
Belgisch Verpakkinginstituut (BVI) - Institut Belge de l'Emballage
bekijk opleiding

Hoe kan uw verpakking voldoen aan de wetgevingen omtrent voedselcontactmaterialen?

(1)
Voedingstechnologie
Introductie in verpakkingsmaterialen en -systemen conform de specifieke wetgeving op verpakkingsmaterialen. Oefeningen met migratiesoftware.
Opleidingen voor o.a.

assistent kwaliteitsverantwoordelijke
kwaliteitsverantwoordelijke
laborant
milieuverantwoordelijke
ploegbaas
processoperator
productiemedewerker
productieoperator
verantwoordelijke productie
verantwoordelijke R&D
verpakkingsoperator
Opleidingscentra
PACK 4 FOOD VZW
bekijk opleiding

Inleiding tot de chocoladeproductie voor operatoren

(1)
Voedingstechnologie
Verwerven van basiskennis rond de grondstoffen en het fabricageproces van chocolade waarbij praktisch inzicht centraal staat.
Opleidingen voor o.a.

HR medewerker
secretaresse
vertegenwoordiger
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Introductie bedrukkingstechnieken voor verpakkingen

(1)
Voedingstechnologie
Inzicht in bedrukkingstechnieken bij verpakking van voedingswaren. Kleurenleer, opbouw en aanleveren van tekst en beeld en hun bewerking. Overzicht van de verschillende druktechnieken: hoogdruk, flexo, offset, diepdruk, zeefdruk en digitaal drukken.
Opleidingen voor o.a.

assistent kwaliteitsverantwoordelijke
verpakkingsoperator
Opleidingscentra
Belgisch Verpakkinginstituut (BVI) - Institut Belge de l'Emballage
bekijk opleiding

Microbiologie voor de brouwerij: van beginner tot expert

(1)
Voedingstechnologie
Kennismaking met de basisbegrippen van microbiologie binnen de brouwerij. Focus op specifieke microbiologie voor gevorderden en specifieke topics rond brouwerijmicrobiologie voor experten.
Opleidingen voor o.a.

bereider van grondstoffen
ploegbaas
processoperator
productiemedewerker
productieoperator
verantwoordelijke productie
verpakkingsoperator
Opleidingscentra
Terug naar boven