Doelgroep

Medewerkers van R&D, productontwikkeling uit de voedingsindustrie.


Doelstelling

We gidsen je graag door de verschillende mogelijke coatingsystemen en we duiken in de opbouw van een coating en hoe je de functionaliteit van je coating kan beïnvloeden door de juiste keuzes van ingrediënten te maken.


Na deze opleiding zou je meer inzicht moeten hebben in de mogelijke ingrediëntenkeuzes en hun impact op het finale product.


Voorkennis

Enige basiskennis van coatings is aangeraden maar niet noodzakelijk.


Inhoud

Coatings van producten moeten niet alleen goed smaken, ze moeten ook textuur en een goed uitzicht geven en beschermen. Of soms moeten ze gewoon onzichtbaar zijn voor de consument.

Daarnaast moeten coatings mogelijks ook de overdracht van vocht en olie beperken, stabiliteit geven bij bevriezen/ontdooien en de houdbaarheid verlengen.


Ze moeten worden aangebracht, blijven plakken onder de meest uiteenlopende omstandigheden en op ontelbare oppervlakken. Tegelijkertijd mogen ze niet aan elkaar blijven plakken. Vaak moeten ze worden gekookt, voorgekookt en opgewarmd – mogelijks gecombineerd met invriezen – of geen van deze. Ze moeten natuurlijk ook kosteneffectief zijn.


Door verschillende ingrediënten te combineren, krijgt uw product een geheel nieuwe dimensie. Coatingsystemen zijn complex en er gaan veel uitdagingen mee gepaard.


  • opbouw coating systeem: definities, ingrediënten, functionaliteiten
  • ingrediëntenkeuzes en hun impact
  • praktisch(e) voorbeeld(en)
  • demo: tasting van enkele producten (fish sticks / groenteburgers / …)


De opleiding gaat door vanaf 4 inschrijvingen.


Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
SYNTRA AB
Borsbeeksebrug 32 - 2600 BERCHEM (Tel. 03 451 99 14)
Referentie
403091
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer (of maakt deel uit van een ondernemingsgroep met meer dan 100 werknemers): € 150,00 per deelnemer per dag (halve dag = € 75,00)
- PC 200: enkel gratis voor voedingsspecifieke opleidingen die ook gratis voor werknemers uit PC 118 en 220 in open aanbod georganiseerd worden (volgens de voorwaarden die met CEVORA afgesproken werden)
- Alle andere PC: € 350,00 per deelnemer per dag
Tijdsduur
3:00
Uren
09:30 - 12:30
Aantal inschrijvingen
0/20
Lesgevers
AMNorman BV
Praktische info

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven