Beste collega-bakker,
Bij Alimento dragen we de bakkerijsector een warm hart toe. We zorgen ervoor dat iedereen in onze sector zich kan bijscholen: bakkers, werknemers en zeker ook de jongeren die nog aan de start staan van hun carrière.
Van viennoiserie tot brandpreventie: op de website van Alimento vind je tal van interessante opleidingen voor bakkers aan democratische prijzen. Sommige opleidingen zijn zelfs gratis, op voorwaarde dat minstens één medewerker je vergezelt. Dankzij ons breed aanbod is er zeker voor ieder wat wils!
Dat bewijst onze succesopleiding over oergranen die onlangs doorging in het Bakkersatelier in Berchem. Maar liefst 200 leerlingen uit 10 verschillende scholen leerden gedurende vier dagen alles over brood bakken met oergranen zoals boekweit, spelt en haver. Na een stevige, theoretische achtergrond toonden de experten van de Zwitserse bakkerijschool Richemont Fachschule hen de fijne kneepjes van het vak via allerlei technieken en receptjes.
Als bakker leer je namelijk de stiel nog altijd het best in de praktijk. Eén van de redenen waarom ook duaal leren/stages in onze sector nog altijd belangrijk blijven en steeds vaker wordt toegepast in bakkerijen. Wist je dat duaal leren/stages een efficiënte vorm van rekruteren is? Bakkers die hiervoor openstaan, vinden sneller nieuw personeel. Alimento kan je hiermee verder op weg helpen.
Interesse in één van onze opleidingen? Het volledige aanbod vind je op www.alimento.be/bakkerijopleidingen