Alimento heeft enkele bruisende opleidingsmaanden voor bakkers en leerkrachten achter de rug!
Met trots kunnen we zeggen dat we meer dan 40 deelnemers mochten verwelkomen tijdens vier van onze boeiende trainingen.
Creatief met granen, marsepein en chocolade
Zo leerden de bakkers in de opleiding ‘Creatief met granen en zaden’ enkele gezonde broden maken op een economisch verantwoorde manier.
Bakkers die creatief aan de slag wouden met decoraties op gebak of verjaardagstaart konden kiezen voor de opleiding ‘Marsepein als meerwaarde’. De deelnemers leerden hier de fijne kneepjes van het maken, vormgeven en decoreren van heerlijke marsepeincreaties.
Net voor Pasen vond de opleiding ‘Chocolade maken van boon tot reep’ plaats. De bakkers kregen het chocoladeproces van a tot z onder de knie en leerden chocolade maken op zowel de ambachtelijke als de machinale manier.
Boeiende theoretische opleidingen
Maar wist je dat je bij Alimento ook interessante theorietrainingen kan volgen? De opleiding over de OiRA-tool is hier een goed voorbeeld van. Bakkers kwamen te weten hoe ze risicoanalyses op het gebied van veiligheid en gezondheid moeten uitvoeren in hun eigen bakkerij.
Eén van deze opleidingen gemist? Geen nood! Ook volgend jaar kan je je opnieuw inschrijven. Houd zeker onze website en social media in de gaten.