Voor wie

Een goed personeelsbeleid speelt in op de behoeftes van diversiteit op de werkvloer. Zo hebben anderstaligen mogelijk meer ondersteuning nodig op het vlak van taal. En kunnen oudere medewerkers bij het aanleren van nieuwe vaardigheden gebaat zijn bij een ervaringsgerichte aanpak. Uitzendkrachten en stagiairs zijn door hun tijdelijk tewerkstelling meer gefocust op de eigen taken en hebben minder boodschap aan uitgebreide informatie over de organisatie.

Een flexibel onthaalbeleid houdt – als onderdeel van je geïntegreerd personeelsbeleid – rekening met de bijzonderheden van verschillende doelgroepen. Hierdoor kunnen ook deze nieuwe collega’s zich vlot integreren en inwerken in hun nieuwe functie binnen je bedrijf.

 

Tijdelijke werknemers

Stel je regelmatig tijdelijke krachten, jobstudenten en/of stagiairs tewerk? Voorzie dan voor deze medewerkers een aangepaste onthaalprocedure. De vereiste informatie voor iemand die slechts enkele dagen, weken of maanden blijft, is immers beperkter dan voor iemand die een lange tijd in het bedrijf zal werken.

Lees meer

Migratieachtergrond

Stel je als bedrijf voor het eerst iemand met een migratieachtergrond tewerk, dan sta je het best stil bij mogelijke uitdagingen door culturele aspecten en/of de taalbarrière. Volgende tips en suggesties bevorderen een vlotte inwerkperiode van nieuwe medewerkers met een migratieachtergrond.

Lees meer

Oudere werknemers

Heb je een oudere werknemer aangeworven en wil je het onthaalbeleid optimaal afstemmen op de behoeftes van deze nieuwe collega?

Lees meer

Arbeidshandicap

Heb je iemand met een arbeidshandicap aangeworven of overweeg je dit in de toekomst te doen? Doe dan een beroep op gespecialiseerde begeleiding voor personen met een arbeidshandicap en maak van deze tewerkstelling een succes.

Lees meer

 
Terug naar boven