Arbeidshandicap

Heb je iemand met een arbeidshandicap aangeworven of overweeg je dit in de toekomst te doen? Doe dan een beroep op gespecialiseerde begeleiding voor personen met een arbeidshandicap en maak van deze tewerkstelling een succes.

 

VDAB

VDAB biedt twee diensten aan om bedrijven te ondersteunen bij het onthaal, de opleiding en de integratie van werknemers met een arbeidshandicap

Jobcoaching

Bij jobcoaching begeleidt een neutrale, onafhankelijke jobcoach de nieuwe werknemer en zijn werkgever tijdens de eerste zes maanden van tewerkstelling. De coach richt zich op de technische vaardigheden, motivatie, werkattitude, omgangsvormen en communicatieve vaardigheden.

GIBO

Je kan als bedrijf een beroep doen op GIBO (gespecialiseerde individuele Beroepsopleiding in de onderneming). Dit is een variant op de klassieke individuele beroepsopleiding (IBO) en is uitsluitend bedoeld voor personen met een arbeidshandicap.

 

GTB

GTB staat voor ‘gespecialiseerd team bemiddeling’ en helpt mensen met een beperking of gezondheidsprobleem om aangepast werk te vinden en te houden. Daarnaast ondersteunen zij ondernemers bij de aanwerving en (re)integratie van geschikte medewerkers. GTB is provinciaal georganiseerd en gehuisvest in de lokale werkwinkels van VDAB, verspreid over Vlaanderen. 

 

Jaarlijks organiseert GTB Duoday. Met dit initiatief wil GTB werkgevers op een laagdrempelige manier laten kennismaken met de talenten van personen met een arbeidshandicap. Een werkzoekende met een arbeidshandicap loopt hierbij een dagje met een werknemer mee op de werkvloer. 

 

“In een warme samenleving is het niet meer dan normaal om iedereen kansen te bieden”

 
Terug naar boven