18 opleidingen gevonden
Sorteer
Aanpak van inspectiediensten: toezicht van FAVV voor vleessector
(1)
Voedselveiligheid & kwaliteit
Opleidingscentra
Bewust omgaan met basisvoorwaarden voor voedselveiligheid (HACCP) op de werkvloer (online) (Febev)
(1)
Voedselveiligheid & kwaliteit
Het hoe en waarom van de basisvoorwaarden als onderdeel van HACCP. Het belang van hygiënisch werken, in de ruime betekenis van het woord. De mogelijke gevolgen van niet-hygiënisch handelen op de veiligheid van voedingsproducten.
Opleidingscentra
Crisiscommunicatie in geval van Recall
(1)
Voedselveiligheid & kwaliteit
Naast een efficiënt incidentmanagementsysteem heb je bij een voedselcrisis een proactieve communicatie-aanpak nodig om professioneel te communiceren met interne en externe doelgroepen. Deze opleiding reikt je hiervoor tips, advies en technieken aan.
Opleidingen voor o.a.
assistent kwaliteitsverantwoordelijke
kwaliteitsverantwoordelijke
ploegbaas
verantwoordelijke productie
Opleidingscentra
Duurzaamheids rapporteringen: introductie voor de kmo
(1)
Voedingstechnologie
KMO’s zullen vanaf 2025 worden gevraagd data aan te leveren aan grote klanten die aan de EU richtlijn CSDR moeten voldoen. Wat is die CSRD en op welke manier kan je je als KMO voorbereiden om de gevraagde data aan te leveren?
Opleidingscentra
Etikettering, voedselinformatie en nutrionele etikettering (Fenavian, Febev)
(1)
Voedselveiligheid & kwaliteit
Hier leert u wat wel en niet op een etiket thuishoort! Speciale aandacht voor ‘grijze zones’ etiketteringswetgeving. Praktijkvoorbeelden om op een ‘correcte’ manier te leren etiketteren.
Europese verordening 1169/2011 ‘Food Information to Consumers’.
Opleidingscentra
Food Safety Culture (Febev, Fenavian)
(1)
Voedselveiligheid & kwaliteit
Opleidingen voor o.a.
assistent kwaliteitsverantwoordelijke
kwaliteitsverantwoordelijke
ploegbaas
verantwoordelijke productie
Opleidingscentra
Functionaris Dierenwelzijn - Animal Welfare Officer (Febev, NVP, VIP)
(1)
Voedingstechnologie
Opleidingscentra
HACCP-stappenplan & methodiek gevarenanalyse (Fenavian, Febev)
(1)
Voedselveiligheid & kwaliteit
Toelichting van de HACCP-systematiek: HACCP-stappenplan en methodiek v.d. gevarenanalyse. Inleiding & historiek. Link met de wetgeving en commerciële normen (BRC, IFS). HACCP-stappenplannen en theoretische toelichting. Methodieken. Praktijkoefening.
Opleidingscentra
Inleiding tot de microbiologie (Febev, Fenavian)
(1)
Voedselveiligheid & kwaliteit
Opleidingscentra
Kennismaking met levensmiddelenwetgeving (Febev)
(1)
Voedselveiligheid & kwaliteit
Opleidingscentra
Ongedierte: een preventieve aanpak voor voedingsbedrijven
(4)
Voedselveiligheid & kwaliteit
Deze opleiding geeft praktische informatie om deelnemers zelf in staat te stellen om aan ongediertebeheersing te doen. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de opmaak van een ongediertebeheersingsplan waardoor probleemsituaties beter worden ingeschat.
Opleidingen voor o.a.
assistent kwaliteitsverantwoordelijke
kwaliteitsverantwoordelijke
ploegbaas
verantwoordelijke productie
Opleidingscentra
Oorsprongsetikettering (online) (Fenavian, Febev)
(1)
Voedselveiligheid & kwaliteit
Opleidingscentra