Doelgroep
Alle medewerkers die vanuit hun functie noties moeten hebben over microbiologie: kwaliteitsverantwoordelijken, kwaliteitsmedewerkers, leden van het HACCP-team, productieverantwoordelijken, ….
Doelstelling
Basisinzichten m.b.t. microbiologie verwerven.
Inhoud
In deze cursus verwerf je de noodzakelijke basisinzichten m.b.t. microbiologie verwerven, zonder diep in te gaan op morfologie en/of taxonomie, aan de hand van een duidelijk overzicht van de diverse micro-organismen en hun invloed op voedingsmiddelen en productieprocessen.
Programma:
- inleiding
- overzicht micro-organismen in de voeding:
- nuttige bedervers
- hygiëne-indicatoren
- pathogenen
- definities: criteria, richtwaarden en specificaties
- wetgeving: evolutie, huidige Europese en Belgische wetgeving,overzicht
Methode
Interactieve, praktische aanpak gecombineerd met de ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.
Duur
1 dag