Doelgroep
Alle medewerkers die vanuit hun functie noties moeten hebben over microbiologie: kwaliteitsverantwoordelijken, kwaliteitsmedewerkers, leden van het HACCP-team, productieverantwoordelijken, ….

Doelstelling
Basisinzichten m.b.t. microbiologie verwerven.

Inhoud
In deze cursus verwerf je de noodzakelijke basisinzichten m.b.t. microbiologie verwerven, zonder diep in te gaan op morfologie en/of taxonomie, aan de hand van een duidelijk overzicht van de diverse micro-organismen en hun invloed op voedingsmiddelen en productieprocessen.

Programma:

  • inleiding
  • overzicht micro-organismen in de voeding:
    • nuttige bedervers
    • hygiëne-indicatoren
    • pathogenen
  • definities: criteria, richtwaarden en specificaties
  • wetgeving: evolutie, huidige Europese en Belgische wetgeving,overzicht

Methode
Interactieve, praktische aanpak gecombineerd met de ervaringsuitwisseling tussen de cursisten.

Duur
1 dag

Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Aldhem
Jagersdreef 1 - 2280 GROBBENDONK (Tel 014/50.10.01)
Referentie
IPV/242/41/0173/81100/01
Prijs
De prijs varieert naargelang het paritair comité (PC) van de werknemer en de grootte van het bedrijf:
- PC 118/220 + bedrijf met minder dan 100 werknemers: gratis
- PC 118/220 + bedrijf met 100 werknemers of meer (of bedrijf dat behoort tot een groep met in totaal 100 werknemers of meer): € 150 per deelnemer per dag (halve dag = € 75)
- PC 200: enkel gratis voor opleidingen voedselveiligheid en voedingstechnologie (volgens de voorwaarden van CEVORA)
Tijdsduur
7 uur, geen VOV
Datums
nog te bepalen
Uren
van 9u tot 16u
Aantal inschrijvingen
0/12
Lesgevers
Claude Pardo (Eva Moens Consult BV)
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

IPV vzw (Alimento) is geregistreerd bij het Vlaams Gewest als dienstverlener voor de KMO-portefeuille voor Opleidingen onder registratienummer DV.0109088.

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven