Zoek een opleiding

Meer
13 opleidingen gevonden.
bekijk opleiding

BASIS HACCP: basisvoorwaardenprogramma’s grondig verkennen

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Op zoek naar meer info mbt de basisvoorwaardenprogramma’s: reiniging, beheer koude keten, persoonlijke hygiëne, allergenenbeheer, afvalbeheer, traceerbaarheid, …: alle BVP’s komen aan bod in deze opleiding en worden verduidelijkt via praktische tips.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Chocolade maken: van boon tot reep

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
In deze opleiding leren we chocolade maken startende van gefermenteerde en gedroogde cacaobonen. We gebruiken de kennis en methodes van de Maya’s om vervolgens praktisch aan de slag te gaan met professionele labo machines om een kwaliteits reep te maken.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Circulaire economie

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
In 2015 werd door de Europese Commissie het circulaire economie pakket goedgekeurd waaronder ook een actieplan om de overgang naar een circulaire economie in Europa te versnellen.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

De allergenen in een vernieuwd wettelijk kader: hoe implementeren op onze school

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Met publicatie van de wijziging aan Verordening EU 852/2004, werd de verplichte invoering, onderbouwing en implementatie van een allergenenbeleid een feit.
Opleidingscentra
bekijk alle opleidingen

De wet van het etiket

(2)
Opleidingen voor leerkrachten
Deze opleiding leidt tot duidelijke antwoorden mbt de etiketteringswetgeving voor de detailhandelaar: wat & wanneer wel (of niet) etiketteren, allergenen (mondeling of schriftelijk), voedingswaarde berekenen én correct weergeven op een etiket
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Het HACCP stappenplan en de basisvoorwaarden: didactische aanpak voor leerlingen

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
In deze training worden de hygiënische basisvoorwaarden én HACCP uitgediept. Volgende komt aan bod: wat zijn CCP’s, hoe toepassen in een lesomgeving, hoe controleren, …? Didactische tips én voorbeelden zitten vervat in deze training: een aanrader!
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Hoe bereidt een school zich voor op een FAVV-inspectie?

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Deze cursus heeft tot doel scholen voor te bereiden op succesvolle FAVV inspecties.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Inleiding tot levensmiddelenmicrobiologie: pasteurisatie, sterilisatie en snelkoeling – STEM

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
De basis van microbiologische conserving van voedsel is het doden van alle aanwezige micro-organismen. Warmtebehandeling van producten is een van de belangrijkste technieken daarbij. Bij deze processen kunnen verschillende tijd/temperatuur-combinaties worden toegepast. Hoe berekenen we dit?
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Productsamenstelling

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Tijdens de workshop productsamenstelling worden verschillende producten van diverse productengroepen vergeleken. Klopt ons buikgevoel bij beoordeling? Het uiteindelijke doel is om linken te leggen tussen de voedingswaarde en de ingrediënten. Er wordt inzicht gegeven in gezonde voeding.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

STEM op kaas vertrekkend vanuit een techniek

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Tijdens deze sessie maken we via een eenvoudig recept kaas en bespreken we het kaasproces en de werking van zuren op melk. Speciale aandacht gaat naar de fysische en wiskundige aspecten bij de gemaakte kaaspers.
Opleidingscentra
Terug naar boven