Zoek een opleiding

27 opleidingen gevonden.
bekijk opleiding

afSTEMmen op food: suikervrij cake, apellsap, tortilla

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Productontwikkeling en STEM vormen een perfecte match! Hogeschool VIVES reikt tools en handvaten aan om suikerarme cake, appelsap, tortilla te ontwikkelen. Naast het didactische luik wordt er ook gefocust op het technologische aspect.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Bakkerijtechnologie

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Een cursus voor bevlogen vakmensen. Een goede bakker weet niet alleen hoe je een lekker brood maakt, maar ook waarom een bepaalde combinatie van ingrediënten en handelingen tot een smakelijk resultaat leidt.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

BASIS HACCP: basisvoorwaardenprogramma’s grondig verkennen

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Op zoek naar meer info mbt de basisvoorwaardenprogramma’s: reiniging, beheer koude keten, persoonlijke hygiëne, allergenenbeheer, afvalbeheer, traceerbaarheid, …: alle BVP’s komen aan bod in deze opleiding en worden verduidelijkt via praktische tips.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Chocolade 1.0 (Engels)

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Opleidingscentra
Chocolate Academy centre
bekijk opleiding

De actuele voedingsdriehoek (lange versie)

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Gezond eten: wat is dat nu precies? En hoe zit het met bewegen? In de media verschijnen zoveel tegenstrijdige berichten. Daarom werd alle huidige kennis over gezonde voeding en beweging gebundeld in de nieuwste voedingsdriehoek en bewegingsdriehoek (° 2017).
Opleidingscentra
bekijk opleiding

De vernieuwde Bio-wetgeving van kracht in 2021

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Het Europees Parlement heeft een nieuwe Europese biowetgeving goedgekeurd. De Europese biowetgeving is van groot belang voor biologische telers, verwerkers, traders, retailers, certificeringsbedrijven, onderzoekers én consumenten. Wat betekent deze wetgeving concreet voor biologische voeding ?
Opleidingscentra
bekijk opleiding

De wet van het etiket

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Deze opleiding leidt tot duidelijke antwoorden mbt de etiketteringswetgeving voor de detailhandelaar: wat & wanneer wel (of niet) etiketteren, allergenen (mondeling of schriftelijk), voedingswaarde berekenen én correct weergeven op een etiket, …
Opleidingscentra
bekijk alle opleidingen

E-nummers in de voeding

(2)
Opleidingen voor leerkrachten
Inzicht in additieve stoffen die tijdens het productieproces bewust aan voedingsmiddelen worden toegevoegd. We zien ook wat het wettelijke kader is en welke instanties een oogje in het zeil houden.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Eiwitten in onze voeding, heden en toekomst

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Hierbij gaan we in op het belang van eiwitten in de voeding op verschillende leeftijden en hoeveel er nodig is, wat de gevolgen kunnen zijn bij tekort. Enige toelichting wordt ook gegeven omtrent de waarde van verschillende eiwitten, dierlijke eiwitten en hun belang en waarde, plantaardige eiwitten
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Gefermenteerde voedingsmiddelen – STEM

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Wat is fermenteren nu eigenlijk en wat zijn de mogelijke voor- en nadelen ervan? Zijn gefermenteerde producten gezonder of net niet, en wat heb je nodig om met fermentatie aan de slag te gaan?
Opleidingscentra
Terug naar boven