Samenvatting
Deze opleiding leidt tot duidelijke antwoorden mbt de etiketteringswetgeving voor de detailhandelaar: wat & wanneer wel (of niet) etiketteren, allergenen (mondeling of schriftelijk), voedingswaarde berekenen én correct weergeven op een etiket.

Inhoud:

Deze opleiding heeft tot doel enerzijds de nutritionele samenstelling van levensmiddelen onder de loep te nemen alsook een nutritioneel etiket te leren opstellen en/of te ontleden.

Anderzijds wil de lesgever duidelijkheid en transparantie creëren m.b.t. de etiketteringswetgeving voor de detailhandelaar. Er wordt in detail ingegaan op volgende vragen: 

  • “Voorverpakt of niet-voorverpakt? Wel of niet etiketteren?"
  • “Volledige etikettering of mogelijke versoepelingen?"
  • “Wel of geen voedingswaarde etikettering verplicht?"
  • “Allergenen: schriftelijk etiketteren of mondeling communiceren?"

Doelgroep:

  • leerkrachten voeding (Bakkerij)
  • leerkrachten die in hun lesprogramma voeding of deelaspecten ervan behandelen (studiedomeinen Voeding&Horeca, Maatschappij&Welzijn)


Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Referentie
IPV/251/41/2501/88099/01
Prijs
Gratis voor leerkrachten, TA en TAC, actief in voedingsrichtingen en modules voeding.
Tijdsduur
3 uur, geen VOV
Startdatum
21/02/2025
Datums
21/02/2025
Uren
09h00-12h00
Aantal inschrijvingen
1/15
Lesgevers
Eva Moens Consult BV

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

Contact Alimento

Geert Van Bever

Adviseur onderwijs
0473 796 094
Terug naar boven