Samenvatting
Deze opleiding leidt tot duidelijke antwoorden mbt de etiketteringswetgeving voor de detailhandelaar: wat & wanneer wel (of niet) etiketteren, allergenen (mondeling of schriftelijk), voedingswaarde berekenen én correct weergeven op een etiket.
Inhoud:
Deze opleiding heeft tot doel enerzijds de nutritionele samenstelling van levensmiddelen onder de loep te nemen alsook een nutritioneel etiket te leren opstellen en/of te ontleden.
Anderzijds wil de lesgever duidelijkheid en transparantie creëren m.b.t. de etiketteringswetgeving voor de detailhandelaar. Er wordt in detail ingegaan op volgende vragen:
- “Voorverpakt of niet-voorverpakt? Wel of niet etiketteren?"
- “Volledige etikettering of mogelijke versoepelingen?"
- “Wel of geen voedingswaarde etikettering verplicht?"
- “Allergenen: schriftelijk etiketteren of mondeling communiceren?"
Doelgroep:
- leerkrachten voeding (Bakkerij)
- leerkrachten die in hun lesprogramma voeding of deelaspecten ervan behandelen (studiedomeinen Voeding&Horeca, Maatschappij&Welzijn)