Samenvatting
Een praktijkgerichte cursus voorzien van de nodige theoretische achtergrondkennis m.b.t levensmiddelenmicrobiologie.

Inhoud:

Deze cursus heeft tot doel een inzicht te verwerven m.b.t. bacteriën in levensmiddelen. Volgende vragen worden beantwoord: wat zijn bedervers? Wat is het verschil met hygiëne-indicatoren en welke micro-organismen zijn dit? Wat zijn pathogenen en hoe veroorzaken ze een voedselinfectie of voedselintoxicatie?

Hoe interageren micro-organismen met levensmiddelen?

Vanuit deze principes wil de lesgever vooral de link leggen naar de praktijk. Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden enerzijds de risico's m.b.t. microbiologische besmettingen en anderzijds de goede werkmethodieken toegelicht. 

Een praktijkgerichte cursus voorzien van de nodige theoretische achtergrondkennis m.b.t levensmiddelenmicrobiologie.

Doelgroep:

  • leerkrachten wetenschappen - Biologie
  • leerkrachten Biotechnologische en Chemische Technieken
  • leerkrachten voeding (bakkerijtechnieken) 
  • leerkrachten die in hun lesprogramma voeding of deelaspecten ervan behandelen (studiedomeinen STEM, Land- en Tuinbouw, Voeding&Horeca, Maatschappij&Welzijn) 


Inschrijven voor deze opleiding

Praktisch

Locatie
Online
Referentie
IPV/251/41/2501/88100/01
Prijs
Gratis voor leerkrachten, TA en TAC, actief in voedingsrichtingen en modules voeding.
Tijdsduur
3 uur, geen VOV
Startdatum
28/02/2025
Datums
28/02/2025
Uren
van 9u tot 12u
Aantal inschrijvingen
2/15
Lesgevers
Eva Moens Consult BV

KMO-Portefeuille

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor betaling met de KMO-Portefeuille.

Contact Alimento

Geert Van Bever

Adviseur onderwijs
0473 796 094
Terug naar boven