90 opleidingen gevonden.
Sorteer
Smaak begrijpen en meten: Succesfactor voor het commercialiseren van levensmiddelen
(1)
Voedingstechnologie
Opleidingscentra
SENSTECH Vlaams Adviescentrum Sensoriek v/Voedingsmiddelen & contactmaterialen
Principes van pasteurisatie, sterilisatie en snelkoeling: Introductietraining voor niet-microbiologen
(1)
Voedingstechnologie
In deze opleiding worden de processen pasteuriseren, steriliseren en snelkoelen nader toegelicht. De onderbouwing, validatie en barema’s worden in detail bekeken en toegelicht vanuit een microbiologische bril.
Opleidingscentra
Theoretische en praktische benadering van de tarwevermaling
(1)
Voedingstechnologie
Theoretische en praktijkkennis rond tarwevermaling. Het praktische gebeurt via een graanreinigingsinstallatie en een Bühler-maalautomaat. Er is ook een kwaliteitsbeoordeling van inkomende tarwe via analyse van het vochtgehalte en hectolitergewicht.
Opleidingscentra
De toekomst van verpakkingen: actieve & intelligente verpakkingen
(1)
Voedingstechnologie
Opleidingscentra
PACK 4 FOOD VZW
Introductie procestechnologie diervoer
(2)
Voedingstechnologie
Tijdens deze 2-daagse training staat de procestechnologie centraal. Deelnemers krijgen inzicht in het productieproces op diervoederbedrijven. Aandacht wordt besteed aan het gebruik van grondstoffen, kwaliteitscontroles en trends in de diervoedersector.
Opleidingscentra
Feed Design Lab
Bootcamp bierbrouwen in een gastbrouwerij
(1)
Voedingstechnologie
Deze bootcamp is een 3-daagse snelcursus waarbij bierbrouwen van a tot z uit de doeken wordt gedaan. Theorie wordt afgewisseld met praktijk – allemaal in een gastmicrobrouwerij.
Opleidingscentra
Brombeer Compagnie BV
Workshop bierbrouwen in een gastbrouwerij
(1)
Voedingstechnologie
Tijdens deze workshop bierbrouwen wordt er samen met de lesgever en de brouwer des huizes gebrouwen. Brouwen in een microbrouwerij is nog weinig geautomatiseerd waardoor je gemakkelijker inzicht verwerft hoe het brouwproces volledig in mekaar zit.
Opleidingscentra
Brombeer Compagnie BV
Productontwikkeling: additieven & clean label (online)
(1)
Voedingstechnologie
Opleidingscentra
Inspiratiedag: Is Belgische chocolade future-proof?
(1)
Voedingstechnologie
Tijdens deze inspiratiedag denk je mee na over de toekomst van Belgische chocolade. Wat zijn de uitdagingen van de sector, welke oplossingen kunnen aangereikt worden. Welke innovaties zijn noodzakelijk om te zorgen dat België een vooraanstaand chocoladeland blijft?
Opleidingscentra
CACAOLAB bv
Beheersing van omgevingspathogenen (Choprabisco)
(2)
Voedingstechnologie
Grondige toelichting, inclusief sectorspecifieke voorbeelden, over deze generieke module ‘Beheersing omgevingspathogenen’. Algemene onderbouwing en aanpak voor implementatie van omgevingsmonitoring. Deze opleiding is een samenwerking van Choprabisco en Alimento.
Opleidingscentra