18 opleidingen gevonden
Sorteer
Bacteriën in levensmiddelen onder de loep (opleiding levensmiddelenmicrobiologie – STEM)(1/2 dag)
(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Een praktijkgerichte cursus voorzien van de nodige theoretische achtergrondkennis m.b.t levensmiddelenmicrobiologie.
Opleidingscentra
Basis HACCP: basisvoorwaardenprogramma’s grondig verkennen
(3)
Opleidingen voor leerkrachten
Op zoek naar meer info mbt de basisvoorwaardenprogramma’s: reiniging, beheer koude keten, persoonlijke hygiëne, allergenenbeheer, afvalbeheer, traceerbaarheid, …: alle BVP’s komen aan bod in deze opleiding en worden verduidelijkt via praktische tips.
Opleidingscentra
De wet van het etiket ( ½ dag)
(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Deze opleiding leidt tot duidelijke antwoorden mbt de etiketteringswetgeving voor de detailhandelaar: wat & wanneer wel (of niet) etiketteren, allergenen (mondeling of schriftelijk), voedingswaarde berekenen én correct weergeven op een etiket.
Opleidingscentra
Fermentatie: Praktische toepassing in de klas 1
(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Je leert de theoretische achtergond van fermentatie, aangevuld met 2 uitgewerkte praktische toepassingen: het maken en onderzoeken van yoghurt en zuurkool.
Opleidingscentra
Het HACCP stappenplan en de basisvoorwaarden: didactische aanpak voor leerlingen (2dagen)
(2)
Opleidingen voor leerkrachten
In deze training worden de hygiënische basisvoorwaarden én HACCP uitgediept. Volgende komt aan bod: wat zijn CCP’s, hoe toepassen in een lesomgeving, hoe controleren,…? Didactische tips én voorbeelden zitten vervat in deze training: een aanrader!
Opleidingscentra
Hoe bereidt een school zich voor op een FAVV-inspectie? (1 dag)
(2)
Opleidingen voor leerkrachten
Deze cursus heeft tot doel scholen voor te bereiden op succesvolle FAVV inspecties. Via een interactieve en pragmatische aanpak zal de lesgever de nodige ‘tips en tricks’ meegeven teneinde de FAVV-inspecties met succes te doorstaan.
Opleidingscentra
Inleiding tot de chocoladeproductie voor operatoren
(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Verwerven van basiskennis rond de grondstoffen en het fabricageproces van chocolade waarbij praktisch inzicht centraal staat.
Opleidingscentra
Inleiding tot levensmiddelenmicrobiologie; pasteurisatie, sterilisatie en snelkoeling – STEM (1 dag)
(1)
Opleidingen voor leerkrachten
De basis van microbiologische conserving van voedsel is het doden van alle aanwezige micro-organismen. Warmtebehandeling van producten is een van de belangrijkste technieken daarbij. Bij deze processen kunnen verschillende tijd/temperatuur-combinaties worden toegepast. Hoe berekenen we dit?
Opleidingscentra
Kwaliteitsbepaling van onze voeding
(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Opleidingscentra
Opleiding Sensoren in de Voedingsindustrie
(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Opleidingscentra
Principes van pasteurisatie, sterilisatie en snelkoeling: Introductietraining voor niet-microbiologen
(1)
Opleidingen voor leerkrachten
In deze opleiding worden de processen pasteuriseren, steriliseren en snelkoelen nader toegelicht. De onderbouwing, validatie en barema’s worden in detail bekeken en toegelicht vanuit een microbiologische bril.
Opleidingscentra
Procestechnologie deel 1 (Antw + Limb + Br)
(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Opleidingscentra