46 opleidingen gevonden
Sorteer
Aankoop: leveranciersselectie-en beoordeling
(1)
Voedselveiligheid & kwaliteit
Verscherp de betrokkenheid ten aanzien van voedselveiligheid en -kwaliteit. Overzicht van de huidige wetgeving en de gangbare normen inzake leveranciersselectie en -bewaking.
Opleidingen voor o.a.
Assistent Kwaliteitsverantwoordelijke
Kwaliteitsverantwoordelijke
Opleidingscentra
ALDHEM Horeca Group NV
Allergenen deel 1: fundamentele kennis
(1)
Voedselveiligheid & kwaliteit
Allergenenbeheer blijft een complexe uitdaging. In deze opleiding krijg je een uitgebreid inzicht in de problematiek van voedselallergieën en allergenen, de wetgeving hieromtrent en de implementatie van een allergenenbeheersysteem.
Opleidingen voor o.a.
Assistent Kwaliteitsverantwoordelijke
Kwaliteitsverantwoordelijke
Laborant
Verantwoordelijke R&D
Opleidingscentra
ALDHEM Horeca Group NV
Allergenen management in een maalderij (basis)
(1)
Voedselveiligheid & kwaliteit
Deze basisopleiding geeft een opfrissing van de achtergrondkennis inzake allergenen: wetgeving, ziektebeeld, etiketteringsverplichting.
Opleidingscentra
Online
Allergenen management in een maalderij (gevorderden)
(1)
Voedselveiligheid & kwaliteit
Deze gevorderden opleiding geeft een overzicht van de wettelijke en commerciële eisen. Het geeft een overzicht van de analysemethoden en behandelt de effecten matrix.
Opleidingscentra
Allergenen: hoe reinigen, opsporen en valideren? (Febev/Fenavian) online
(1)
Voedselveiligheid & kwaliteit
Opleidingscentra
Online
Bewust omgaan met basisvoorwaarden voor voedselveiligheid (HACCP) op de werkvloer (Febev)
(1)
Voedselveiligheid & kwaliteit
Het hoe en waarom van de basisvoorwaarden als onderdeel van HACCP. Het belang van hygiënisch werken, in de ruime betekenis van het woord. De mogelijke gevolgen van niet-hygiënisch handelen op de veiligheid van voedingsproducten.
Opleidingen voor o.a.
Kwaliteitsverantwoordelijke
Laborant
Productiemedewerker
Uitsnijder-Uitbener
Opleidingscentra
Hotel Van der Valk (Drongen)
BRC-standaard versie 9: de standaard volledig toegelicht
(1)
Voedselveiligheid & kwaliteit
Verkrijg kritisch inzicht in de eisen van de BRC 9-standaard, het auditprotocol en de criteria van versie 9. BRC leren gebruiken als interne audit en als middel om een effectief kwaliteitsmanagement in te voeren en te behouden.
Opleidingen voor o.a.
Assistent Kwaliteitsverantwoordelijke
Kwaliteitsverantwoordelijke
Laborant
Opleidingscentra
Van der Valk Hotel Nazareth
De wet van het etiket voor Belgische brouwers
(1)
Voedselveiligheid & kwaliteit
In deze opleiding komen alle specifieke interpretaties voor de sector van de brouwerijen m.b.t. etikettering en voedselinformatieverstrekking aan bod.
Opleidingscentra
Hotel Van der Valk (Drongen)
Etiketteren met e-teken (online) (Febev)
(1)
Voedselveiligheid & kwaliteit
Opleidingscentra
Online
Etikettering en voedselinformatie
(2)
Voedselveiligheid & kwaliteit
De deelnemers worden wegwijs gemaakt in de horizontale wetgeving inzake etikettering. Bijzondere aandacht wordt hierbij besteed aan het toepassen van Verordening 1169/2011 betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten (FIC).
Opleidingscentra
ALDHEM Horeca Group NV
Ondernemerscentrum Roeselare
Etikettering, voedselinformatie en nutrionele etikettering (Fenavian, Febev)
(1)
Voedselveiligheid & kwaliteit
Hier leert u wat wel en niet op een etiket thuishoort! Speciale aandacht voor ‘grijze zones’ etiketteringswetgeving. Praktijkvoorbeelden om op een ‘correcte’ manier te leren etiketteren.
Europese verordening 1169/2011 ‘Food Information to Consumers’.
Opleidingscentra
Hotel Van der Valk (Drongen)
Export naar USA: Food Safety Modernization Act & Preventive Controls for Human Food (Choprabisco)
(1)
Voedselveiligheid & kwaliteit
FSMA-regelgeving is van toepassing voor bedrijven die levensmiddelen exporteren naar de USA. Deze training gaat dieper in op de FSMA-regelgeving en inzicht in de FSMA-/FDA-terminologie en een focus op de ‘Preventive Controls for Human Food’.
Opleidingscentra
Hotel Van der Valk (Drongen)