Zoek een opleiding

Meer
21 opleidingen gevonden

Sorteer

bekijk opleiding

Allergenen - STEM

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Deze cursus heeft tot doel een inzicht te verwerven over allergenen en het voeren van een degelijk allergenenbeleid, conform de Europese en nationale wetgeving.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Bacteriën in levensmiddelen onder de loep (opleiding levensmiddelenmicrobiologie - STEM)

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Een praktijkgerichte cursus voorzien van de nodige theoretische achtergrondkennis m.b.t levensmiddelenmicrobiologie.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Chocolade maken van boon tot reep

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Tijdens deze opleiding laten we de deelnemers kennismaken met het chocoladeproductieproces aan de hand van stap voor stap uitleg en concrete recepten.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Creatief met granen en zaden economisch verantwoord eigen broden creëren en effectief produceren

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
In deze opleiding gaan we vanuit 3 basisdegen economisch verantwoord een aantal broden samenstellen en ze op een economisch verantwoorde manier verwerken.
Opleidingscentra
bekijk alle opleidingen

Demo Viennoiserie Zonder Grenzen

(2)
Opleidingen voor leerkrachten
Gerezen bladerdeeg heeft de laatste jaren een sterke evolutie gekend. Niet alleen het assortiment maar ook sommige basistechnieken zijn sterk gewijzigd. Guido Devillé zorgt voor een samenvatting van de verschillende opleidingen die hieromtrent zijn gegeven door Alimento in de laatste jaren.
Opleidingscentra
bekijk alle opleidingen

Demo Viennoiserie Zonder Grenzen (VOLZET)

(2)
Opleidingen voor leerkrachten
Gerezen bladerdeeg heeft de laatste jaren een sterke evolutie gekend. Niet alleen het assortiment maar ook sommige basistechnieken zijn sterk gewijzigd. Guido Devillé zorgt voor een samenvatting van de verschillende opleidingen die hieromtrent zijn gegeven door Alimento in de laatste jaren.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Gefermenteerde voedingsmiddelen – STEM

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Wat is fermenteren nu eigenlijk en wat zijn de mogelijke voor- en nadelen ervan? Zijn gefermenteerde producten gezonder of net niet? En wat heb je nodig om met fermentatie aan de slag te gaan?
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Het HACCP stappenplan en de basisvoorwaarden: didactische aanpak voor leerlingen

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
In deze training worden de hygiënische basisvoorwaarden én HACCP uitgediept. Volgende komt aan bod: wat zijn CCP’s, hoe toepassen in een lesomgeving, hoe controleren,…? Didactische tips én voorbeelden zitten vervat in deze training: een aanrader!
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Inleiding tot de chocoladeproductie voor operatoren

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Verwerven van basiskennis rond de grondstoffen en het fabricageproces van chocolade waarbij praktisch inzicht centraal staat.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Inleiding tot levensmiddelenmicrobiologie: pasteurisatie, sterilisatie en snelkoeling – STEM

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
De basis van microbiologische conserving van voedsel is het doden van alle aanwezige micro-organismen. Warmtebehandeling van producten is een van de belangrijkste technieken daarbij. Bij deze processen kunnen verschillende tijd/temperatuur-combinaties worden toegepast. Hoe berekenen we dit?
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Principes van pasteurisatie, sterilisatie en snelkoeling: Introductietraining voor niet-microbiologen

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
In deze opleiding worden de processen pasteuriseren, steriliseren en snelkoelen nader toegelicht. De onderbouwing, validatie en barema’s worden in detail bekeken en toegelicht vanuit een microbiologische bril.
Opleidingscentra
bekijk opleiding

Productontwikkeling: additieven & clean label (online)

(1)
Opleidingen voor leerkrachten
Opleidingscentra
Terug naar boven