22 opleidingen gevonden
Sorteer
Bakkerijtechnologie
(2)
Brood- en banketbakkerij
Een cursus voor bevlogen vakmensen.
Een goede bakker weet niet alleen hoe je een lekker brood maakt, maar ook waarom een bepaalde combinatie van ingrediënten en handelingen tot een smakelijk resultaat leidt.
Opleidingscentra
Chocolade maken van boon tot reep
(1)
Brood- en banketbakkerij
Tijdens deze opleiding laten we de deelnemers kennismaken met het chocoladeproductieproces aan de hand van stap voor stap uitleg en concrete recepten.
Opleidingscentra
Creatief met granen en zaden economisch verantwoord eigen broden creëren en effectief produceren
(1)
Brood- en banketbakkerij
In deze opleiding gaan we vanuit 3 basisdegen economisch verantwoord een aantal broden samenstellen en ze op een economisch verantwoorde manier verwerken.
Opleidingscentra
De wet van het etiket
(1)
Brood- en banketbakkerij
Deze opleiding leidt tot duidelijke antwoorden mbt de etiketteringswetgeving voor de detailhandelaar: wat & wanneer wel (of niet) etiketteren, allergenen (mondeling of schriftelijk), voedingswaarde berekenen én correct weergeven op een etiket.
Opleidingscentra
Demo Viennoiserie Zonder Grenzen
(4)
Brood- en banketbakkerij
Gerezen bladerdeeg heeft de laatste jaren een sterke evolutie gekend. Niet alleen het assortiment maar ook sommige basistechnieken zijn sterk gewijzigd. Guido Devillé zorgt voor een samenvatting van de verschillende opleidingen die hieromtrent zijn gegeven door Alimento in de laatste jaren.
Opleidingscentra
Gekoelde degen
(1)
Brood- en banketbakkerij
Gekoelde degen zorgt voor zeer flexibel werken en je kan je energiekosten beperken.
Daags voordien degen draaien en verwerken om 24 tot 48u later af te bakken.
Lange rijs, optimale smaak en korst, flexibel werken, wanneer jij of je klant het wenst.
Opleidingscentra
Implementeren OIRA Tool Bakkerij (Antwerpen)
(1)
Brood- en banketbakkerij
We leren de OIRA tool gebruiken om de veiligheid en preventie in de bakkerij in kaart te brengen.
Opleidingscentra
Implementeren OIRA Tool Bakkerij (regio Gent)
(1)
Brood- en banketbakkerij
We leren de OIRA tool gebruiken om de veiligheid en preventie in de bakkerij in kaart te brengen.
Opleidingscentra
Inleiding tot de chocoladeproductie voor operatoren
(1)
Brood- en banketbakkerij
Verwerven van basiskennis rond de grondstoffen en het fabricageproces van chocolade waarbij praktisch inzicht centraal staat.
Opleidingscentra
Lange fijne gebakjes en een assortiment cakes
(4)
Brood- en banketbakkerij
In deze demo zal Dorian Zonca ons een aantal fijne lange gebakjes demonstreren. Hij zal gebruik maken van nieuwe technieken en unieke smaak combinaties.
Daarnaast worden een aantal cakes gemaakt.
Opleidingscentra
Marsepein als meerwaarde
(1)
Brood- en banketbakkerij
Sophie deed 23 jaar ervaring op bij patisserie Debaere in Brussel onder de vleugels van chef Thierry Wynant. Nu werkt ze al 3 jaar bij bakkerij Verleysen waar ik ze instaat voor de marsepeinfiguren, decoraties op het gebak en de verjaardagstaarten.
Opleidingscentra
Opleidingen Ranson Inspirations
(1)
Brood- en banketbakkerij
Tijdens de eindejaarsdemonstraties van Ranson Inspirations ontdekt je wat 2 topchefs in patisserie en chocolaterie met topingrediënten doen. Ontdek ook de heerlijke wereld van patisserie, bakkerij en chocolade tijdens een trendtour door Parijs of Londen.
Opleidingscentra