Het opleidingsbudget voor functiewijziging van bestaande werknemers kadert binnen het loopbaanfonds van de voedingssector (paritaire comités 118 en 220). Door op sleutelmomenten en tijdens transities (instroom, doorstroom, uitstroom) de competenties te versterken, verzekeren we de toekomst van bestaande en nieuwe werknemers.

Waarvoor dient het opleidingsbudget voor functiewijziging?

 1. Een nieuwe functie

  Werknemers die van functie veranderen, hebben nood aan een degelijk uitgewerkt opleidingstraject. Enkele voorbeelden van verandertrajecten:

  • van inpakster naar operator
  • van operator naar technieker
  • van operator naar lijnverantwoordelijke
  • ...
 2. Een sterk wijzigende jobinhoud

  Een wijzigende werkomgeving leidt vaak tot doorgedreven aanpassingen aan de taken van een werknemer. Enkele voorbeelden van wijzigende werkomgevingen:

  • de installatie van een nieuwe lijn
  • digitalisering van de machines en/of procedures
  • automatisering van de machines, procedures en/of lijn
  • ...

Welke opleidingen komen in aanmerking?

Voor alle opleidingen binnen het kader van het opleidingsbudget voor functiewijzing gelden ook de algemene voorwaarden van Alimento. De opleidingen moeten gegeven worden door een externe, door Alimento erkende, partner of opleidingscentrum.

Bijkomende voorwaarden:

 1. Het bijkomend opleidingsbudget voor functiewijziging geldt voor opleidingstrajecten met een duurtijd van minimum 32 uur. Het traject kan bestaan uit een of meerdere modules of opleidingen.
 2. Het opleidingsbudget geldt voor een periode van 12 maanden na de eerste opleidingsdag.
 3. Zowel open kalender-opleidingen als incompany-opleidingen komen in aanmerking.
 4. Assessment, screening of loopbaangesprekken komen voor maximaal 500€ in aanmerking op voorwaarde dat er een persoonlijk opleidingsplan opgesteld wordt.

Procedure

Om gebruik te kunnen maken van het opleidingsbudget voor functiewijziging vul je rechts aanvraagformulier in voor aanvang van de eerste opleidingsmodule. Als je voor meerdere werknemers dit budget wil aanvragen moet je voor elke medewerker een apart formulier invullen of kan je via mail aan de adviseur op deze pagina een Word-versie van het document aanvragen. De aanvraag wordt intern beoordeeld. Je krijgt binnen de twee weken nieuws over een eventuele goedkeuring. De extra tussenkomsten staan vermeld in de bevestigingsbrief van de uitbetaling.

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven