Een adviestraject voor de impact op mens & organisatie

Een productielijn digitaliseren brengt vaak knelpunten aan het licht:

  • Hoe kunnen we de operator beter ondersteunen in zijn taak? 
  • Hoe gaan we om met de gewijzigde jobinhoud?
  • Moeten we de arbeidsorganisatie herbekijken?

Via dit adviestraject worden mogelijke verbeterpunten voorafgaand of na een specifieke digitaliseringsactie in kaart gebracht en worden zowel arbeids-organisatorische als hr-oplossingen geformuleerd die jouw operator ondersteunen en de organisatie vooruithelpen.

Met een tweede adviesbudget kan je samen met een externe expert verder werken op een specifiek knelpunt, zoals het introduceren van een teambord, werken aan een aangepaste leiderschapsstijl, een betere communicatie bij shiftwissels …

Klik hier voor meer informatie over het advies

Een competentieanalyse digitale vaardigheden 

Binnen elk team zijn er grote verschillen in de manier waarop men omgaat met de nieuwe gedigitaliseerde manier van werken. Sommige medewerkers zijn mee, anderen modderen wat aan en enkele dreigen zelfs af te haken. Hoe weet je wie ondersteuning nodig heeft en welke opleiding voor hen het meest geschikt zijn?
Een expert bekijkt samen met jou welke digitale vaardigheden binnen het team ontbreken en helpt bij het opmaken van een opleidingsplan voor elke werknemer en de hele afdeling.

Vind hier meer informatie over het advies.

Ergonomiescan 

Nieuwe technologie biedt heel wat mogelijkheden op vlak van ergonomie. De samenwerking of ondersteuning van de mens kan het werk fysiek minder belastend maken en de werkdruk verminderen. Toch zijn er bij elke nieuwe ontwikkeling ook aandachtspunten op vlak van ergonomie. Het is belangrijk om hier bij investeringsplannen rekening mee te houden.

Vind hier meer informatie over de ergonomiescan.
 

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven