• Opleidingsadvies

  Naast de organisatie en tussenkomsten voor opleidingen, ondersteunt Alimento ook het opleidingsbeleid in jouw organisatie. Opgeleide werknemers zijn immers gemotiveerder en productiever.

 • Financiële steun bij opleiding

  Werknemersopleidingen kunnen op meerdere manieren financieel ondersteund worden: met sectorale steun, betaald educatief verlof en de KMO-portefeuille. Je jonge medewerkers of vertrekkende werknemers hebben recht op een extra opleidingsbudget.

 • Sectoraal opleidingsplan (en andere verplichtingen)

  De sector CAO bevat een aantal verplichtingen over opleiding. Om zowel werknemersafgevaardigden als bedrijven hierover te informeren hebben we een gids opgesteld. Naast de verplichtingen uit de CAO gaat de gids dieper in op het opleidingsoverleg, met nuttige tips om dit voor te bereiden.

 • Een opleidingsplan opstellen van A tot Z

  Ben je HR-manager of opleidingsverantwoordelijke? Zoals je waarschijnlijk weet, bent je als bedrijf verplicht op een opleidingsplan op te stellen indien je meer dan 20 werknemers hebt. Om je hierbij te helpen hebben we een uitgebreide handleiding ontwikkeld.

 • Online opleidingen

  Laat je personeel online opleidingen volgen om ze bij te scholen vanaf eender welke plaats. Voor heel wat opleidingen is het bovendien ook mogelijk om het tijdstip zelf te kiezen.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven