Vanaf het moment dat er behoefte is om iemand aan te werven tot wanneer deze goed ingewerkt is, zijn er verschillende dingen die je kan doen om je succes te vergroten. Niemand vindt het immers fijn om maandenlang met personeelstekort te zitten en het is ook niet de bedoeling dat je nieuwe werkkracht na enkele dagen niet meer komt opdagen ‘omdat het toch niet is wat hij of zij verwacht had’.

Schenk dus aandacht aan de manier waarop je je rekrutering, selectie en onthaal organiseert.

Vind je ondanks je inspanningen om de juiste kandidaten aan te trekken via uitzendkantoren of andere kanalen moeilijk personeel? Neem dan eens contact op met VDAB om meer te vernemen over IBO, of richt je tot scholen of opleidingscentra die werkzoekenden opleiden tot bakkershulp.

Hoe kunnen we jou verder ondersteunen?

  • Alimento heeft verschillende concrete tips ter beschikking over hoe je een duidelijke vacature kan schrijven, een goed sollicitatiegesprek kan voeren en je nieuwe medewerkers op een juiste manier kan onthalen.
  • Een aanpasbare onthaalbrochure voor bakkers staat gratis voor jou ter beschikking. Je kan deze aanpassen op maat van jouw bakkerij. Op die manier voelt je nieuwe werknemer zich welkom, ontvangt hij meteen de nodige informatie en maak je een professionele indruk.
  • Wens je gratis ondersteuning bij het opstellen van je vacature of onthaalbrochure? Dan kan je daarvoor ook bij ons terecht.

Contacteer voor meer info

Blijf op de hoogte

Bakkers

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven