Een duidelijke vacature leidt tot een efficiëntere sollicitatieronde. Mensen die zich niet aangesproken voelen tot de informatie die je geeft, zullen niet solliciteren en besparen jou dus ook tijd en moeite. Anderzijds zullen potentiële kandidaten solliciteren omdat ze zich aangetrokken voelen tot jouw bedrijf en/of de openstaande vacature aan de hand van de informatie die ze in de vacature vinden.

 

Tips bij het opstellen van een duidelijke vacature:  

1. Stel jouw bedrijf voor in enkele korte zinnen.
Wie zijn jullie (vb familiebedrijf, opgericht in, ...)? Waar staan jullie voor, wat vinden jullie belangrijke waarden (vb kwaliteit, klantvriendelijkheid, innovatie, ...)? Voor welke specialiteiten zijn jullie eventueel gekend?

2. Lijst de allerbelangrijkste taken op van de functie waarvoor je iemand zoekt.
Wat zijn de 3 tot 5 belangrijkste verantwoordelijkheden van deze medewerker? Omschrijf dit op een manier die voor iedereen verstaanbaar is.

3. Lijst de allerbelangrijkste competenties op waarover deze medewerker moet over beschikken.
Wat moet de kandidaat minimaal kunnen of kennen om aan deze job te kunnen beginnen? Vermeld eventueel ook attitudes die voor jouw bedrijf zeer belangrijk zijn (vb stiptheid, netheid, ...). Hou daarbij in je achterhoofd dat iedereen sowieso moet leren.

4. Vermeld kort de specifieke zaken die belangrijk zijn voor de functie.
Wat is de vaste sluitingsdag? Wordt er in shiften gewerkt? Is er andere belangrijke informatie waar kandidaten rekening moeten mee houden?

5. Geef tenslotte aan hoe je wenst dat een kandidaat solliciteert: per brief/CV, via mail, telefonisch, ... en vergeet vooral de adres- en contactgegevens niet te vermelden.

 

Wens je hierbij ondersteuning? Neem gerust contact op met Lieve Ruelens voor gratis coaching bij het opstellen van je vacature.

Succes!

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Bakkers

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven