Medewerkers die tevreden zijn met hun job zijn geneigd om te blijven. Alles begint bij de aanwerving. Heb je je bedrijf en de functie realistisch voorgesteld? Waren de verwachtingen duidelijk? Zijn er afspraken gemaakt en worden deze nageleefd door beide partijen?

Ook wanneer mensen al langer in dienst zijn kan het gebeuren dat ze plots vertrekken. Ga eens na wat de reden hiervan is, je kan er veel uit leren. Doorgaans haken werknemers af wanneer ze zich niet meer gemotiveerd voelen. Uiteraard spelen persoonlijke factoren mee waar je als werkgever geen vat op hebt. Maar wat kan je dan wel doen? Jij kan werk maken van een aangename bedrijfscultuur door ervoor te zorgen dat de wederzijdse communicatie goed zit, medewerkers de nodige ondersteuning krijgen om hun job te kunnen uitoefenen en hen tussendoor op de juiste manier te motiveren.

Er is werk aan de winkel!

Hoe kunnen we jou ondersteunen?

 • Alimento heeft een ruim opleidingsaanbod voor bakkers … Maak er gebruik van! Wie opleiding mag volgen wordt niet alleen beter in zijn vak maar vindt het doorgaans ook fijn dat er in hem geïnvesteerd wordt door de baas. 
 • Daarnaast staan verschillende praktische tips ter beschikking over efficiënte communicatie op de werkvloer en hoe je je medewerkers best kan motiveren en opleiden.
 • Zit je met een bepaalde vraag rond deze thema’s? Kan je moeilijk personeel houden?

Onze HR coach komt gratis langs om naar jou te luisteren en advies te geven.

 • Communicatie op de werkvloer

  Communicatie loopt als een rode draad door je organisatie. Of je nu zaakvoerder bent van een kleine KMO of CEO van een groot bedrijf... Je krijgt vroeg of laat te maken met de effecten van je communicatie. Dit woord dekt een grote lading, laat ons even inzoomen.

 • Medewerkers motiveren

  Het succes van jouw bakkerij hangt sterk af van de inzet, betrokkenheid en prestaties van jouw medewerkers. Door hen op een goede manier te begeleiden en te motiveren, kan je de samenwerking verbeteren en creativiteit en enthousiasme aanmoedigen.

 • Medewerkers opleiden

  Het mogen volgen van opleidingen leidt tot meer tevredenheid en motivatie op de werkvloer. Er worden gelukkig al heel wat initiatieven en opleidingen voor bakkers aangeboden, maar je moet natuurlijk zelf de stap zetten!

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Bakkers

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven