Enkele tips ...   

  1. Ken je mensen, weet wat er leeft. Wie interesse toont in zijn personeel kan perfect inschatten welke (opleidings)behoeftes er zijn.
  2. Ga desnoods een stapje verder en breng de opleidingsnoden in kaart. Wie een opleidingsplan maakt, kan dit gestructureerd aanpakken en inplannen en heeft dus een streepje voor.
  3. Opleiding hoeft niet altijd duur te zijn of lange afwezigheid van de opgeleide werknemer te betekenen. Kijk bijvoorbeeld eens op onze website rond welke opleidingen je werknemers gratis kunnen volgen. Daarnaast vind je ook veel info op www.bakkersvlaanderen.be en in Passie.
  4. Ook informele opleiding op de werkvloer heeft een grote waarde! Ga eens na welke kennis er allemaal aanwezig is binnen jouw bakkerij. Je zou versteld staan ... Hoe fijn zou het zijn mocht dit op een professionele manier in kaart gebracht kunnen worden zodat vb nieuwe medewerkers ineens degelijk ingewerkt kunnen worden?!
  5. Vergeet ook na de opleiding niet te checken hoe het geweest is. Zijn de verwachtingen volbracht? Wat heeft je werknemer geleerd?
  6. Opgedane kennis kan interessant zijn voor collega’s en dus gedeeld worden.

 

Wens je hierbij ondersteuning? Neem dan gerust contact op met:

  • Jan Vanderghote voor informatie over IPV-opleidingen voor bakkers
  • Lieve Ruelens voor informatie over opleidingen rond personeelsbeleid, onthaal, enz.
     

Succes!

Blijf op de hoogte

Bakkers

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven