Actiepunt 1: Divers talent aantrekken

Pimp je rekruteringsbeleid met de rekruteringsscan . Een consultant analyseert je vacatures en selectieprocedures. Met de concrete tips die hieruit voorvloeien, vergroot je je kandidatenpool en trek je snel divers talent aan.

Actiepunt 2: Divers talent werven, onthalen en aan je binden

Sterke krachten wil je natuurlijk niet kwijt. Een inclusief hr-beleid doet wonderen om mensen aan boord te halen en te houden. Binnenkort organiseert Alimento de eerste van een reeks HR Masterclasses die je praktische handvatten en strategieën geven voor een inclusief hr-beleid. 

Actiepunt 3: Uitwisseling van best practices

Benieuwd hoe andere bedrijven bouwen aan een inclusieve cultuur? Binnenkort roept Alimento een lerend netwerk inclusie en non-discriminatie in het leven waarbij deelnemers hun expertise, kennis en ervaringen kunnen uitwisselen.

Actiepunt 4: Opleiding in omgaan met diversiteit

Alimento biedt een breed scala aan opleidingen om bedrijven te ondersteunen in het omgaan met diversiteit op de werkvloer. Een greep uit ons opleidingsaanbod: diversvaardig communiceren, diversiteit is een feit, talenten benutten in een divers team.

Actiepunt 5: Preventie van psychosociale risico’s

Samenwerken in diversiteit verloopt niet altijd vlekkeloos. Hoe ga je om met vooroordelen? En hoe reageer je op -ismes en -fobieën? Alimento ondersteunt voedingsbedrijven bij het ontwikkelen van een preventief beleid voor psychosociale risico’s die samenhangen met diversiteit en inclusie.

Voorkomen is beter dan genezen. Met nultolerantie voor discriminatie en grensoverschrijdend gedrag  en met toegankelijke aanspreekpunten op de werkvloer kan je situaties tijdig ontmijnen.

Actiepunt 6: Bouwen aan een inclusieve werkvloer

Een inclusieve werkvloer kenmerkt zich door respect en begrip voor verschillen. Door in gesprek te gaan, ontdek je de uiteenlopende noden van je medewerkers. Denk aan genderneutrale toiletten, een stille ruimte, het wegnemen van fysieke obstakels, enzovoort. Alimento helpt je om deze gesprekken op gang te brengen en in goede banen te leiden

Actiepunt 7: Online kenniscentrum

Vragen over een diverse werkvloer of inclusief ondernemen? Op onze kenniswebsite Beter Samenwerken  vind je praktische informatie, handige tools, concrete tips en boeiende links. Laat je zeker ook inspireren door de best practices voor en van voedingsbedrijven zoals PepsiCo, Brouwerij Haacht, Agristo, Greenyard en Kim’s Chocolates.

Actiepunt 8: Toolbox 

Rekening houden met de diverse noden en wensen van medewerkers is een must. Dat beseffen alsmaar meer bedrijven. Alimento ontwikkelt op dit moment een toolbox zodat je zelf aan de slag kan om je bedrijf inclusief én futureproof te maken.

Actiepunt 9: Advies rond diversiteit en inclusie

Alimento helpt en ondersteunt bedrijven om werk te maken van inclusiviteit. Zo kan je met ons adviesbudget Diversiteit en Inclusie een expert onder de arm nemen om een diversiteitsuitdaging in jouw bedrijf aan te pakken.

Actiepunt 10: Evoluties volgen

Alimento blijft de voortgang in de sector naar meer en beter samenwerken in diversiteit opvolgen en monitoren via informatie uit lerende netwerken, adviezen en wetenschappelijk onderzoek

 

Heb je een vraag of uitdaging rond diversiteit? Wil je een inclusieve onderneming worden? Alimento wijst je de weg. Contacteer Alimento-adviseur Ils Stevens  of surf naar onze kenniswebsite www.beter-samenwerken.be

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven