Het laatste jaar hebben heel wat medewerkers zich laten zien als ware ‘Foodheroes’. Samen met hun collega’s hebben ze er alles aan gedaan om de voedselbevoorrading te blijven verzekeren. Maar heel wat medewerkers hebben het ook moeilijk, om het vol te houden, om er positief tegenaan te blijven gaan. Sommige medewerkers voelen zich ondanks de genomen maatregelen toch nog onveilig, en ook tijdelijke werkloosheid en ontslagen kunnen negatief wegen op de ingesteldheid.

Ondertussen zien veel voedingsbedrijven er niet meer uit zoals voorheen: de strategie en activiteiten werden bijgestuurd, processen en procedures moesten aangepast worden, telewerken werd vaak de norm en het aantal contactmogelijkheden daalde navenant …

Met andere woorden: voedingsbedrijven en hun medewerkers werden en worden op de proef gesteld. Er moesten oplossingen gezocht worden, die soms ook iets opleverden, bijvoorbeeld flexibiliteit voor werkgevers én werknemers bij telewerk.

Via onze HR- en organisatiescans willen we voedingsbedrijven helpen het goede te verankeren, oplossingen te zoeken voor zaken die moeilijk lopen en de organisatie aan te passen aan de nieuwe realiteit.

HR-scan

Een expert brengt sterktes en verbeterpunten van je personeelsbeleid in kaart, onder andere door met je werknemers te praten. Samen met de expert ga je aan de slag: het uitwerken van een onthaalbeleid, een opleidingsplan, een opvolgsysteem, afspraken maken over interne communicatie ...

Zo weten medewerkers zich gesteund en bijgestuurd waar nodig, en dus gestimuleerd om het beste van zichzelf te geven.

Meer informatie over HR-scan ? Klik hier

Organisatiescan

Een expert analyseert de manier waarop het werk in jouw bedrijf georganiseerd is, hoe de samenwerking tussen verloopt en hoe de mensen in hun job staan. Je krijgt advies hoe je de teams best kan samenstellen en verantwoordelijk maken voor het eindresultaat.

Zo creëer je een betere samenhang tussen de medewerkers en een hogere betrokkenheid. Het stelt hen ook in staat om zich soepel aan te passen als veranderingen zich aandienen. Dat zorgt voor betere resultaten, maar helpt ook bij moeilijke omstandigheden als de gezondheidscrisis die we nu kennen.

Meer informatie over Organisatiescan ? Klik hier.

 

De scans beogen rust te brengen, maar uw bedrijf ook sterker te maken, voor betere resultaten, nu en in de toekomst.

Contacteer voor meer info

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blijf op de hoogte

Voedingsbedrijven

Schrijf je in op om op de hoogte te blijven van onze opleidingen en onze dienstverlening.

Terug naar boven