Samenvatting
In de SCA Roasting (Professional) training leer je de chemie van groene koffie kennen en de veranderingen van de koffieboon tijdens het brandproces. Reguleren van bitterheid en ontwikkelen van zuren tijdens het brandproces komen eveneens aan bod.

Doelgroep
Medewerkers en verantwoordelijken voor het koffiebrandproces.

Doelstelling
Verdieping in de chemische veranderingen tijdens het brandpoces.

Inhoud

De volgende kennis en vaardigheden worden opgedaan:

  • je leert over de chemie van groene koffie
  • wat zijn de gevaren van ochratoxins en achrylamide tijdens de bewerking van groene koffie
  • welke verandering maakt de koffieboon door tijdens het brandproces
  • hoe ontstaat de verhoogde oplosbaarheid van donker gebrande koffie
  • het reguleren van de mate van bitterheid
  • het optimale brandprofiel aanpassen aan de hand van de zuurheid
  • hoe ontwikkelen zuren zich tijdens het brandproces
  • het herkennen van verschillende brandprofielen van dezelfde koffie en de variatie in aroma’s die daarbij komt kijken
  • wat voor effect heeft de snelheid van het branden op de chemische reacties
  • het zo efficient mogelijk aansturen van een branderij
  • de zakelijke aspecten die hierbij komen kijken
  • hoe je een werkplek zo optimaal mogelijk inricht
  • brandveiligheid
  • planning branden

Een praktijkexamen vindt plaats op lesdag 3.
Na slagen krijg je toegang tot het online theorie examen.
Deze opleiding behoort tot het SCA Coffee Skills Program.

De opleiding Roasting kan je op 3 niveaus volgen:

    • Foundation: 1 lesdag van 9u - 17u, inclusief examen (1 uur)
    • Intermediate: 2 lesdagen van 9u - 17u, inclusief examen (0,5 dag)
    • Professional: 3 lesdagen van 9u - 17u, inclusief examen (1 dag)

Duur & data
3 dagen
Data: zie website Koffieschool

Inschrijven
Inschrijven

Praktisch

Locatie
Koffieschool, Koningin Wilhelminalaan 5, 3527 LA Utrecht
Referentie
IPV/242/43/2102/86904/01
Tussenkomst
150 EUR/dag/dlnr (max 450/dag/dlnr voor 3 dlnrs)
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
De Koffieschool
Praktische info
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven