Samenvatting
In de SCA Roasting (Professional) training leer je de chemie van groene koffie kennen en de veranderingen van de koffieboon tijdens het brandproces. Reguleren van bitterheid en ontwikkelen van zuren tijdens het brandproces komen eveneens aan bod.
Doelgroep
Medewerkers en verantwoordelijken voor het koffiebrandproces.
Doelstelling
Verdieping in de chemische veranderingen tijdens het brandpoces.
Inhoud
De volgende kennis en vaardigheden worden opgedaan:
- je leert over de chemie van groene koffie
- wat zijn de gevaren van ochratoxins en achrylamide tijdens de bewerking van groene koffie
- welke verandering maakt de koffieboon door tijdens het brandproces
- hoe ontstaat de verhoogde oplosbaarheid van donker gebrande koffie
- het reguleren van de mate van bitterheid
- het optimale brandprofiel aanpassen aan de hand van de zuurheid
- hoe ontwikkelen zuren zich tijdens het brandproces
- het herkennen van verschillende brandprofielen van dezelfde koffie en de variatie in aroma’s die daarbij komt kijken
- wat voor effect heeft de snelheid van het branden op de chemische reacties
- het zo efficient mogelijk aansturen van een branderij
- de zakelijke aspecten die hierbij komen kijken
- hoe je een werkplek zo optimaal mogelijk inricht
- brandveiligheid
- planning branden
Een praktijkexamen vindt plaats op lesdag 3.
Na slagen krijg je toegang tot het online theorie examen.
Deze opleiding behoort tot het SCA Coffee Skills Program.
De opleiding Roasting kan je op 3 niveaus volgen:
-
- Foundation: 1 lesdag van 9u - 17u, inclusief examen (1 uur)
- Intermediate: 2 lesdagen van 9u - 17u, inclusief examen (0,5 dag)
- Professional: 3 lesdagen van 9u - 17u, inclusief examen (1 dag)
Duur & data
3 dagen
Data: zie website Koffieschool
Inschrijven
Inschrijven