Samenvatting
Inleidend inzicht over koffie en de basisvaardigheden die je als barista nodig hebt. Volgens de SCA-kwaliteitsstandaarden leer je molens afstellen, espresso’s bereiden en techniek voor melktextuur en latte art te creëren. Je neemt de regels rond hygiëne, veiligheid en klantenservice onder de loep.
Doelgroep
Medewerkers van een koffiebranderij en medewerkers van een bakkerij die koffie willen aanbieden.
Doelstelling
Basiskennis van het zetten van espressogebaseerde koffie en alles dat daartoe bijdraagt.
Voorkennis
Heeft bij voorkeur de SCA Introductie tot koffie gevolgd.
Inhoud
- koffiebonen: verschil in soorten, invloed versheid, invloed brandingsgraad
- machines (espresso en molen): werking en optimaal gebruik
- espresso zetten: recept, calibratie, best practices (barista routine)
- zintuiglijke waarneming (basis)
- melk: stomen, gieten, menu (espresso gebaseerde melkdranken)
- veiligheid en hygiëne
- klantenservice
Duur
1 dag
Datum
zie kalender lesgever.
Inschrijven
Inschrijven