Samenvatting
Inleidend inzicht over koffie en de basisvaardigheden die je als barista nodig hebt. Volgens de SCA-kwaliteitsstandaarden leer je molens afstellen, espresso’s bereiden en techniek voor melktextuur en latte art te creëren. Je neemt de regels rond hygiëne, veiligheid en klantenservice onder de loep.

Doelgroep
Medewerkers van een koffiebranderij en medewerkers van een bakkerij die koffie willen aanbieden.

Doelstelling
Basiskennis van het zetten van espressogebaseerde koffie en alles dat daartoe bijdraagt.

Voorkennis
Heeft bij voorkeur de SCA Introductie tot koffie gevolgd.

Inhoud

  • koffiebonen: verschil in soorten, invloed versheid, invloed brandingsgraad
  • machines (espresso en molen): werking en optimaal gebruik
  • espresso zetten: recept, calibratie, best practices (barista routine)
  • zintuiglijke waarneming (basis)
  • melk: stomen, gieten, menu (espresso gebaseerde melkdranken)
  • veiligheid en hygiëne
  • klantenservice

Duur
1 dag

Datum
zie kalender lesgever.

Inschrijven
Inschrijven

Praktisch

Locatie
Cuperus koffiebranderij – Clara Snellingsstraat 152, 2100 Deurne
Referentie
IPV/242/43/2102/86876/01
Tussenkomst
150 EUR/dag/dlnr (max 450/dag/dlnr voor 3 dlnrs)
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
Cuperus Koffie
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven