Samenvatting
Tijdens deze workshop bierbrouwen wordt er samen met de lesgever en de brouwer des huizes gebrouwen. Brouwen in een microbrouwerij is nog weinig geautomatiseerd waardoor je gemakkelijker inzicht verwerft hoe het brouwproces volledig in mekaar zit.

Doelgroep
Brouwoperatoren.

Doelstelling
Tegen het einde van de workshop heb je je eerste brouwinzichten verworven in de dagdagelijkse praktijk van een commerciële microbrouwer.

Voorkennis
Voorkennis is niet vereist.

Inhoud

  • Een dagvullende activiteit in een locale microbrouwerij die al in de vroege uurtjes van start gaat. Dit betekent ook dat we het biermerk van het huis brouwen.
  • Alle nodige stappen van het brouwproces uitvoeren. Je gaat schroten, maïschen, filteren & spoelen, koken, koelen, pitchen… wegen, meten, controleren.

Het volledige brouwproces wordt begeleid door Peter Croonenberghs. Tussendoor leert hij je de theoretische basisbeginselen. De brouwer van het huis houdt uiteraard een oogje in het zeil. Hij is altijd
bereid om zijn brouwinstallatie tijdens een rondleiding toe te lichten.

  • Je zintuigen prikkelen. Je kijkt, proeft, hoort, ruikt en voelt mout, hop, kruiden, wort. Je houdt brouwtemperaturen nauw in de gaten en je inspecteert het kookproces. Je berekent het alcoholpercentage en bitterheid. Net als in je hobbypraktijk maar net dat tikkeltje meer.

Duur
1 dag

Inschrijven
Inschrijven

Praktisch

Locatie
brouwerij Van Den Bossche, St-Lievensplein, 9550 Herzele
Referentie
IPV/241/43/2102/82939/01
Tussenkomst
150 EUR/dag/dlnr (max 450/dag/dlnr voor 3 dlnrs)
Startdatum
17/06/2024
Datums
17/06/2024
Uren
06:00-16:00
Lesgevers
Brombeer Compagnie BV
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven