Samenvatting
Deze opleiding helpt je beter de systemen van een Rijdende Melk Ontvangst te begrijpen, bedienen, schoon te houden en te onderhouden. Deze opleiding is een must voor iedere RMO chauffeur.

Doelgroep
Medewerkers uit paritair comité 118 of 220 die met een RMO werken.

Doelstelling
Begrijpen van RMO-systemen, bedienen, schoon houden en onderhouden.

Inleiding
Als chauffeur RMO (Rijdende Melk Ontvangst) ben je dagelijks bezig met het professioneel vervoeren van melk(producten). Je bent verantwoordelijk voor het verzamelen van de melk bij de diverse veehouders. Daarbij hoort ook het controleren van de melk, het nemen van monsters en het bedienen van de data registratieapparatuur.

Ook ten aanzien van het werken met de RMO-oplegger wordt er wat van je gevraagd. Daarom heeft WAYS Europe samen met Burg Service de cursus Techniek en onderhoud ontwikkeld, om jou mee te nemen in de techniek, werking en bediening van de diverse systemen die op de RMO-auto te vinden zijn.
Het gaat je helpen de systemen beter te begrijpen, te bedienen, schoon te houden en te onderhouden. En daar heb je in je dagelijkse werk altijd profijt van. De cursus is dus eigenlijk een must voor iedere RMO-chauffeur.

Tijdens de cursus brengt de docent alle kneepjes van de techniek van de RMO-oplegger bij. Niet alleen het onderhoud maar ook storingen en defecten worden behandeld. In theorie en praktijk worden veel voorkomende zaken besproken en geoefend.
Na deze cursusdag ben je veel beter in staat de RMO-oplegger op een juiste manier te bedienen, defecten te herkennen, storingen op te lossen, klein onderhoud te plegen en dus professioneel met het materieel om te gaan.

Inhoud

  • opbouw en werking van de systemen
  • bediening van de systemen
  • oplossen van storingen
  • herkennen van defecten
  • dagelijkse controles voor aanvang rit
  • klein onderhoud plegen
  • reiniging en desinfectie
  • veel voorkomende fouten
  • veiligheid

Duur
1 dag

Inschrijven
Inschrijven

Praktisch

Locatie
in company
Referentie
IPV/242/47/2102006/01
Tussenkomst
Max. 450 EUR/dag
Tijdsduur
Nog vast te leggen
Startdatum
Contacteer de lesgever
Lesgevers
WAYS Europe B.V.
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven