Samenvatting
In deze halve dag leer je een recept opstellen voor ijs op waterbasis als melkbasis. Je krijgt inzicht in de vriespuntverlagende werking van alcohol.

Doelgroep
Medewerkers uit de (room)ijsproductie industrie.

Voorkennis
Basis ijsbereiding gevolgd.

Doelstelling
Na deze opleiding kan je je signature alcoholhoudend ijs maken.

Inhoud

  • werking van alcohol in ijs
  • behoud alcoholpercentage
  • compenseren werking alcohol
  • opstellen goede receptuur (2 stuks, sorbet en room)

Duur
½ dag – van 9.30u tot 13u of van 14u tot 18u.

Inschrijven
Inschrijven

Praktisch

Locatie
IJscentrum, Food Innovation Academy, Industrieweg 14, 3133 EE Vlaardingen, Nederland
Referentie
IPV/242/43/2102/76466/01
Tussenkomst
75 EUR/halve dag/dlnr (max 225/have dag voor 3 dln
Startdatum
Raadpleeg kalender lesgever
Lesgevers
Ijscentrum
Loonkost - VOV

Kan eventueel in aanmerking komen voor een terugbetaling van de loonkost via een attest voor VOV (Vlaams Opleidingsverlof)

KMO-Portefeuille

Contact Alimento

Deze opleiding kan ook op maat van uw bedrijf worden georganiseerd.

Ivo Francken

Adviseur voedingstechnologie
0476 91 08 33
Terug naar boven